Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Google wil online diagnose verbeteren

Google wil mensen met gezondheidsklachten beter helpen navigeren tijdens hun zoektocht naar oplossingen. In een blog stelt product manager Veronica Pinchin dat mensen nu nog verstrikt raken in een web aan informatie waardoor verwarring over het ziektebeeld kan optreden. Zo kan een zoekterm gerelateerd aan hoofdpijn leiden tot resultaten die betrekking hebben op ernstige aandoeningen terwijl dit niet het geval hoeft te zijn.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De komende dagen wil Google zijn zoekresultaten voor gezondheidsklachten gaan optimaliseren door specifieker te gaan werken. Wanneer iemand bijvoorbeeld “hoofdpijn aan één kant” als zoekterm opgeeft dan verschijnt een lijst aan mogelijke oorzaken zoals migraine of cluster- of spanningshoofdpijn. Bij het zoeken naar alleen “hoofdpijn” wordt een beschrijving van de aandoening getoond en mogelijkheden om de pijn te verlichten. Google werkt hiervoor samen met medisch specialisten van Harvard Medical School en de Mayo Clinic.

Alleen nog in de VS

Google meldt wel dat de suggesties slechts informatief van aard zijn en dat voor medisch advies te allen tijde een arts moet worden geraadpleegd. Google baseert zijn suggesties op zoekresultaten waarmee wordt weergegeven wat voorhanden is op het internet. De komende weken zal Google bij gebruikers informeren of de update daadwerkelijk behulpzaam is. De update wordt de komende dagen uitgerold in de VS. De bedoeling is om de dienst op termijn ook internationaal te gaan uitrollen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen