Hugo de Jonge nieuwe minister VWS

19 oktober 2017
Nieuws

Hugo de Jonge (40) wordt één van de ministers op het ministerie VWS. Hij wordt verantwoordelijk voor Ouderenzorg. De Jonge is nu wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg in Rotterdam en heeft ervaring opgedaan als beleidsmedewerker van het CDA in de Tweede Kamer. De Jonge wordt tevens vice-premier in het nieuwe kabinet.

Twee ministers op VWS

Het nieuwe kabinet gaat naast premier Rutte vijftien ministers en acht staatssecretarissen tellen. Omdat de VVD de premier levert, gaan CDA, D66 en ChristenUnie waarschijnlijk elk een vice-premier leveren. Het ministerie VWS krijgt twee ministers, zo meldt de NOS op haar website.

RTL-nieuws meldt dat Mark Harbers, Tamara van Ark en Barbara Visser (VVD) en Mona Keijzer en Raymond Knops (CDA) staatssecretaris worden in Rutte III. Saillant detail is, dat volgens RTL het vertrek van minister Hennis nodig was om de verdeling van de ministersposten rond te krijgen.

De tweede minister voor VWS is nog niet bekend. Of een duo ministerschap op VWS de effectiviteit van het beleid zal bevorderen, is de vraag. Dat de wens voor twee ministers voortkomt uit het feit dat 4 partijen regeren, en niet omdat dat het meest efficiënt geacht wordt, doet het ergste vrezen.