Hugo de Jonge nieuwe minister VWS

Hugo de Jonge (40) wordt één van de ministers op het ministerie VWS. Hij wordt verantwoordelijk voor Ouderenzorg. De Jonge is nu wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg in Rotterdam en heeft ervaring opgedaan als beleidsmedewerker van het CDA in de Tweede Kamer. De Jonge wordt tevens vice-premier in het nieuwe kabinet.

Twee ministers op VWS

Het nieuwe kabinet gaat naast premier Rutte vijftien ministers en acht staatssecretarissen tellen. Omdat de VVD de premier levert, gaan CDA, D66 en ChristenUnie waarschijnlijk elk een vice-premier leveren. Het ministerie VWS krijgt twee ministers, zo meldt de NOS op haar website.

RTL-nieuws meldt dat Mark Harbers, Tamara van Ark en Barbara Visser (VVD) en Mona Keijzer en Raymond Knops (CDA) staatssecretaris worden in Rutte III. Saillant detail is, dat volgens RTL het vertrek van minister Hennis nodig was om de verdeling van de ministersposten rond te krijgen.

De tweede minister voor VWS is nog niet bekend. Of een duo ministerschap op VWS de effectiviteit van het beleid zal bevorderen, is de vraag. Dat de wens voor twee ministers voortkomt uit het feit dat 4 partijen regeren, en niet omdat dat het meest efficiënt geacht wordt, doet het ergste vrezen.  

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?