Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
13 mei 2019
Artikel delen

Spaarne Gasthuis neemt nieuwste MRI van Philips in gebruik

Op de afdeling Radiologie van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is de nieuwste MRI van Philips in gebruik genomen. Deze next generation MRI levert hoogwaardige radiologiebeelden en maakt tot 50 procent snellere onderzoeken mogelijk. Dit komt onder andere doordat deze nieuwe scanner software bevat die het scannen versnelt en patiënten dus minder lang in de scanner hoeven te liggen.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De nieuwe MRI bevat ook diverse software die het gehele patiëntonderzoek versnelt, inclusief het scannen in 2D en 3D, tot 50 procent met een nagenoeg gelijkwaardige beeldkwaliteit. In het Spaarne Gasthuis staan vier total body MRI’s (voor het hele lichaam) in de locaties Haarlem Noord, Haarlem Zuid en Hoofddorp. In Hoofddorp staat de nieuwste MRI. In Haarlem Noord staat ook nog een zogenoemde extremiteiten MRI, voor polsen, enkels en knieën. 

De nieuwe MRI is niet alleen geavanceerder dan zijn voorganger, maar ook groener. De Philips Ingenia Ambition 1.5T MRI is duurzamer omdat er slechts zeven liter vloeibaar helium nodig is om het apparaat te koelen, in plaats van de 1500 liter die traditionele magneetsystemen bevatten. Dit heeft voordelen voor de duurzaamheid, maakt installatie goedkoper en sneller en leidt tot efficiëntere bedrijfsvoering van de afdeling Radiologie. Maar bovenal is de MRI prettiger voor de patiënt dan de oudere MRI door een comfortabeler gevoel van ruimte en de combinatie van licht en bewegende beelden middels Ambient Experience. 

Inspelen op behoefte snellere diagnose

Philips lanceerde vorig jaar naar eigen zeggen ’s werelds eerste MRI systeem zonder helium door een verzegelde magneet. Het Ingenia Ambition X MRI-systeem maakt deel uit van het nieuwe, volledig digitale MRI-portfolio, dat bestaat uit systemen, software en onderhouds- en lifecycle servicediensten voor geïntegreerde oplossingen.

Philips stelde destijds dat het met dit portfolio inspeelt op de behoeften van zorgverleners voor betere en snellere diagnoses en patiëntresultaten, terwijl tegelijk een hogere productiviteit en efficiëntie gerealiseerd moet worden.

De toegepaste 1.5T MR technologie vervult volgens de medische-technologieleverancier een sleutelrol in de dagelijkse praktijk van radiologie-afdelingen. Het ondersteunt zorgprofessionals bij het diagnosticeren van een breed spectrum van aandoeningen. Naarmate de zorgvraag toeneemt en budgetten verder onder druk komen te staan, kunnen productiviteitsverbeteringen bij dit diagnostische hulpmiddel, aanzienlijke efficiëntie opleveren voor zorgverleners. Zo kunnen ze meer patiënten sneller diagnosticeren, tegen lagere kosten.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een reactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen