Stichting komt met app om suïcidale gedachten te leren herkennen

31 augustus 2016
Nieuws

Voor alles een app, dat moet ook Stichting 113Online hebben gedacht. Ter aanvulling op de bestaande hulpverlening door de organisatie heeft Stichting 113Online een mobiele app ontwikkeld die gebruikers moet leren om suïcidale gedachten beter te herkennen en om zelfmoord bespreekbaar te maken.

Dat is te lezen op iTunes, waar de app te downloaden is. Iedereen kan in contact komen met mensen die aan zelfmoord denken. De app in kwestie biedt volgens de stichting via een aantal menu's praktisch advies om zelfmoord(gedrag) te herkennen en bespreekbaar te maken.

Er is via de app ook achtergrondinformatie, feiten, cijfers en misverstanden te vinden over suïcidaliteit. Deze app is nadrukkelijk niet bedoeld voor mensen die zelf hulp zoeken omdat zij met suïcidale gedachten rondlopen, stelt de hulporganisatie. Voor crisishulp, zelfhulp of therapie verwijst zij door naar www.113online.nl.

Stichting 113Online is een zelfstandige en onafhankelijke zorgaanbieder op het gebied van zelfmoordpreventie. 113Online verleent online en telefonische hulp.