Search
Close this search box.
Search

Stichting mirro komt met gratis anonieme e-Mental Health behandelingen

Stichting mirro biedt vanaf juni 2017 drie modules uit haar e-Mental Health aanbod aan in gratis anonieme behandelvorm. Het gaat om de modules Alcohol en ouderen, Angst en Game-check. Het Zorginstituut Nederland verleent de subsidie op basis waarvan de stichting de gratis anonieme behandeling kan aanbieden.

De reden voor het aanbieden van de anonieme behandelingen is dat sommige mensen geen (professionele) hulp willen of durven te zoeken voor hun psychische klachten. Via een digitale berichtenfunctie heeft de hulpzoekende contact met een hulpverlener. Het inschakelen van hulp in een vroegtijdig stadium kan voorkomen dat klachten zich verergeren en tot een zwaardere zorgvraag leiden.

Hoe het werkt

De hulpzoekende wordt gevraagd om een voornaam/nickname, functionerend e-mailadres, geslacht en geboortedatum. Op het opgegeven e-mailadres ontvangt de hulpzoekende een uitnodiging voor een digitale vragenlijst van mirro, die – naast de eigen motivatie – vaststelt of iemand in aanmerking komt voor de anonieme behandeling of niet. Het geslacht bepaalt de vragen in de digitale vragenlijst. De opgegeven geboortedatum heeft de hulpzoekende later nodig om de digitale vragenlijst te kunnen openen, invullen en terugsturen. Daarna volgt een bericht of er kan worden gestart met de gratis anonieme behandeling of niet.

Stichting mirro garandeert dat de gegevens die tijdens het aanmeldproces en gedurende de anonieme behandeling gevraagd en/of ingevuld worden, zoals het e-mailadres, geboortedatum en antwoorden op vragen bij oefeningen, niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan uitsluitend voor de anonieme behandeling, onderzoek naar de effectiviteit van de behandeling én om de hulpzoekende op adequate wijze te kunnen benaderen tijdens de behandeling. Stichting mirro is NEN-7510 gecertificeerd en handelt volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens, die eisen stelt aan het gebruik van informatie die tot personen herleidbaar is.

Over Stichting mirro

Een goede psychische gezondheid is een belangrijk bezit. Stichting mirro vindt dat elk persoon met psychische klachten recht heeft op de juiste zorg op het juiste moment. Daarom ontwikkelt Stichting mirro state of the art producten die professionals in en om de GGZ ondersteunen, en de mentale fitheid van consumenten helpen versterken.

Stichting mirro is opgericht in 2012 in reactie op actuele ontwikkelingen binnen de GGZ. De stichting startte haar activiteiten met als doel bij te dragen aan de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de GGZ. Deze doelen werden geconcretiseerd in een beslissingsondersteunend instrument, online zelfhulp en keurmerkactiviteiten. De keurmerkactiviteiten zijn medio 2015 overgenomen door Stichting Kwaliteit in Basis GGZ.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?