Search
Close this search box.
Search

Suitx komt met nieuw 12,5 kilo wegend exoskelet

Het Amerikaanse bedrijf SuitX heeft een exoskelet ontwikkeld dat bedoeld is om mensen met een handicap te helpen met lopen. Het gaat om een exoskelet met de naam Phoenix, volgens SuitX het lichtste en meest geavanceerde exoskelet dat er momenteel bestaat.

SuitX heeft meerdere jaren aan de Phoenix gewerkt, waarvan de eerste commerciële exemplaren nog dit voorjaar (maart) op de markt moeten komen. SuitX stelt op basis van proeven dat het exoskelet met succes uitgeprobeerd is in klinieken, in thuissituaties en in werksituaties.

Modulair ontwerp

De Phoenix weegt maar 12,5 kilo, volgens de ontwikkelaar veel lichter dan andere modellen die al op de markt zijn. Daarnaast heeft het exoskelet een modulair ontwerp, per segment aan te brengen, en kan aangepast worden om door mensen van uiteenlopend formaat gedragen te worden.

De accuduur bedraagt vier uur wanneer de Phoenix volledig gebruikt wordt, acht uur bij onderbroken gebruik. De prijs zal 40.000 dollar (37.000 euro) zijn. De Phoenix geeft gebruikers volgens diverse metingen een maximumsnelheid tot 1,1 mijl (1,65 kilometer) per uur, ofwel 0,5 meter per seconde. Er is een volgens SuitX intuïtieve interface beschikbaar waarmee bewegingen zoals zitten, opstaan en lopen eenvoudiger gecontroleerd kunnen worden.

Nominatie Robotics for Good

SuitX is met 19 andere bedrijven genomineerd voor een prijs in de Robotics for Good-wedstrijd. In het kader van deze wedstrijd werkt SuitX nu aan het doorontwikkelen van het Phoenix exoskelet voor gebruik door kinderen die moeilijk of niet kunnen lopen als gevolg van bijvoorbeeld een hersenverlamming.

Bekijk hier de video
###ekso###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?