Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
3 februari 2016
Artikel delen

Suitx komt met nieuw 12,5 kilo wegend exoskelet

Het Amerikaanse bedrijf SuitX heeft een exoskelet ontwikkeld dat bedoeld is om mensen met een handicap te helpen met lopen. Het gaat om een exoskelet met de naam Phoenix, volgens SuitX het lichtste en meest geavanceerde exoskelet dat er momenteel bestaat.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

SuitX heeft meerdere jaren aan de Phoenix gewerkt, waarvan de eerste commerciële exemplaren nog dit voorjaar (maart) op de markt moeten komen. SuitX stelt op basis van proeven dat het exoskelet met succes uitgeprobeerd is in klinieken, in thuissituaties en in werksituaties.

Modulair ontwerp

De Phoenix weegt maar 12,5 kilo, volgens de ontwikkelaar veel lichter dan andere modellen die al op de markt zijn. Daarnaast heeft het exoskelet een modulair ontwerp, per segment aan te brengen, en kan aangepast worden om door mensen van uiteenlopend formaat gedragen te worden.

De accuduur bedraagt vier uur wanneer de Phoenix volledig gebruikt wordt, acht uur bij onderbroken gebruik. De prijs zal 40.000 dollar (37.000 euro) zijn. De Phoenix geeft gebruikers volgens diverse metingen een maximumsnelheid tot 1,1 mijl (1,65 kilometer) per uur, ofwel 0,5 meter per seconde. Er is een volgens SuitX intuïtieve interface beschikbaar waarmee bewegingen zoals zitten, opstaan en lopen eenvoudiger gecontroleerd kunnen worden.

Nominatie Robotics for Good

SuitX is met 19 andere bedrijven genomineerd voor een prijs in de Robotics for Good-wedstrijd. In het kader van deze wedstrijd werkt SuitX nu aan het doorontwikkelen van het Phoenix exoskelet voor gebruik door kinderen die moeilijk of niet kunnen lopen als gevolg van bijvoorbeeld een hersenverlamming.

Bekijk hier de video
###ekso###

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen