Search
Close this search box.
Search

Vrouwen voelen zich onvoldoende ondersteund door technologie voor flexibel werken

Mannen en vrouwen ondervinden verschillende barriëres op de weg naar flexibel werken. Voor vrouwen is het niet kunnen beschikken over de juiste techniek of apparatuur - zoals tablets en smartphones - de belangrijkste reden om niet flexibel te werken, mannen geven relatief vaker aan dat hun team of manager er wel eens slecht op zouden kunnen reageren, of dat het de samenwerking met collega's in de weg staat.

Dit blijkt uit onderzoek van Citrix, dat is gedaan rondom Internationale Vrouwendag die ieder jaar op 8 maart plaatsvindt. Drie op de tien respondenten onderschrijft de stelling dat met name vrouwen in Nederland de weg hebben vrijgemaakt om flexibel te werken. Toch vinden ze het inmiddels een verworven recht dat iedereen toekomt: twee derde is van mening dat iedereen de mogelijkheid zou moeten krijgen om flexibel te werken.†

Uit de onderzoeksresultaten blijkt ook dat mannen en vrouwen verschillende voordelen zien van Het Nieuwe Werken. De grootste baten voor vrouwen om flexibel te kunnen werken zijn de mogelijkheid om gemakkelijker voor kinderen te kunnen zorgen (55%) en een betere balans te hebben tussen werk en privé (60%). Voor mannen geldt die laatste reden ook (54%), zij vinden het echter ook een groot voordeel dat ze files kunnen vermijden door thuis of op een andere plek dan op kantoor te kunnen werken (49%).

Opvallend is dat het beter kunnen indelen van privé- en werktijd erg van belang is voor de groep respondenten boven de 36 †jaar. Voor de jongere generatie (mensen tussen de 25 en 35 jaar) is juist een verbetering van de productiviteit de belangrijkste reden om flexibel te werken.

Ondanks de populariteit van flexibel werken zijn er nog altijd veel mensen die op de traditionele manier werken, dat wil zeggen binnen kantoormuren. Respondenten hebben verschillende redenen waarom zij (nog) niet flexibel werken. Opvallend is dat voor jongeren (tot 35 jaar) geldt dat de belangrijkste reden waarom zij niet flexibel werken is dat ze niet beschikken over de juiste tools om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Dit geldt ook voor de oudste groep respondenten (46 tot 65 jaar); deze groep geeft ook aan dat wanneer ze buiten kantoor werken, ze het lastig vinden om samen te werken met hun collegaís.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
Volg jij ons al?