Search
Close this search box.
Search

Winst van Philips gestegen dankzij medische technologie

Het derde kwartaal liet in de cijfers van Philips een bedrag van 5,9 miljard zien, een stijging van één procent. De nettowinst nam toe met 18 procent, van 324 miljoen euro naar 383 miljoen euro. Deze winst is volgens Philips te danken aan kostenbesparingen, omzetgroei en betere marges in de gezondheidstechnologie.

Zorgen om Brexit

In het vierde kwartaal verwacht Philips deze groei door te zetten. Tegelijkertijd spreekt het zijn zorgen uit over de toegenomen onrust op de markten. "Als je mij een tijd terug had gevraagd wat mijn zorgen zijn dat had ik China genoemd, maar nu is dat het Midden-Oosten en Europa, met de Brexit en verkiezingen", zo zegt bestuursvoorzitter Frans van Houten.

"Ik weet niet of de harde toon van de voorbije weken alleen maar lawaai is, of dat het ook echt zo gaat gebeuren", aldus Van Houten die aangeeft het nog steeds moeilijk te vinden om in te schatten wat de gevolgen van de Brexit zullen zijn.

De gezondheidsmarkt groeit

"Ik laat de Amerikaanse verkiezingen maar even voor wat ze zijn, maar ik verwacht geen grote verschuivingen in de wijze waarop de gezondheidszorg functioneert", zegt Van Houten. "Wij kijken met name naar de gezondheidsmarkt en die groeit. Onze apparatuur voor operaties aan het hart verkoopt goed." Een derde van de omzet van Philips wordt in de Verenigde Staten gegenereerd.

Twee derde van de omzet van Philips komt uit de gezondheidstechnologie. Daar kwam de groei van dit kwartaal vandaan. Het bedrijf zet dan ook vol in op medische technologie. De dochteronderneming Philips Lighting, dat onlangs naar de beurs ging, liet een omzetdaling zien van vijf procent.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?