Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Bianca Rouwenhorst

Twitter LinkedIn Bianca Rouwenhorst

Bianca Rouwenhorst

Directeur Informatiebeleid/CIO | Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Bianca Rouwenhorst is sinds 1 juni 2022 directeur Informatiebeleid en Chief Information Officer (CIO) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Hier werkt ze aan het goed op de kaart krijgen van de digitalisering/informatisering van het zorgdomein en het departement en concernorganisaties. Haar missie is om de grote uitdagingen in de zorg op het gebied van informatievoorziening en digitalisering aan te gaan. Ze wil samen met het zorgveld stappen maken in het goed uitwisselen van gegevens. Juiste informatie op de juiste plek voor de juiste zorg op het juiste moment.

Rouwenhorst bekleed deze functie al sinds 2020 als duo-directeur. Deze combineerde zij met haar rol als programmadirecteur Persoonsgebonden budget die ze sinds 2017 had. Haar loopbaan kenmerkt zich door het werken aan het verbeteren van overheidsprocessen met technologie, en het verlenen van (persoonlijke) dienstverlening aan burgers. Ze was onder meer kwartiermaker Wet Verplichte Geestelijk Gezondheidszorg bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, plaatsvervangend directeur/ programmamanager Digiprogamma bij Bureau Digitale Overheid en programma manager Generieke Digitale Infrastructuur Overheidsbreed bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook bij de uitvoeringsorganisatie UWV heeft ze diverse functies bekleed voor het verbeteren van de digitale dienstverlening.

Rouwenhorst heeft een Masters in Science diploma in Management en Innovatie behaald na haar post-HBO studie Organisatieontwikkeling en Veranderkunde. In 1992 heeft zij haar HBO Bedrijfskunde afgerond.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen