Bianca Rouwenhorst

Director of Information Policy/CIO - Ministry of Health, Welfare and Sport

Bianca Rouwenhorst is directeur Voorlichtingsbeleid bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In deze hoedanigheid loopt zij voorop bij het aansturen van de digitale transformatie- en informatietechnologie-initiatieven binnen de gezondheidszorgsector, verspreid over het ministerie en de aangesloten organisaties. Haar missie is niets minder dan het aanpakken van de belangrijkste uitdagingen waarmee de gezondheidszorg wordt geconfronteerd op het gebied van informatiebeheer en digitalisering. Door de efficiënte uitwisseling van cruciale gegevens te faciliteren, probeert Bianca ervoor te zorgen dat zorgprofessionals toegang hebben tot de juiste informatie, precies wanneer en waar deze nodig is, waardoor uiteindelijk de patiëntenzorg en de resultaten worden geoptimaliseerd.

Ik ben blij dat ik een van de sprekers mag zijn op de Wereldconferentie ICT&health in mei 2024. In mijn rol als Directeur Informatiebeleid bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werk ik hard aan het bevorderen van de digitale transformatie en informatievoorziening. technologische initiatieven in de zorgsector. Mijn missie is duidelijk: ik wil de belangrijkste uitdagingen aanpakken waarmee de gezondheidszorg wordt geconfronteerd op het gebied van informatiebeheer en digitalisering.

Deze conferentie is van enorm belang, niet alleen voor mij maar voor alle deelnemers. Het is een unieke kans om waardevolle inzichten te delen en te leren van experts van over de hele wereld. Samen kunnen we samenwerken om de naadloze uitwisseling van cruciale gegevens te faciliteren, zodat zorgprofessionals op de juiste tijd en plaats toegang hebben tot de juiste informatie, waardoor de patiëntenzorg en de resultaten uiteindelijk worden verbeterd. Ik kijk ernaar uit jullie allemaal op de conferentie te ontmoeten en samen te werken aan deze cruciale missie.