Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Guido Reuvers

Twitter LinkedIn Guido Reuvers

Guido Reuvers

Beleidsadviseur informatiebeleid, digitalisering en e-health | Zorgverzekeraars Nederland

Als beleidsadviseur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) neem ik met plezier zitting in de redactieraad van ICT&health. Voor onze leden is dé uitdaging van de komende decennia het betaalbaar en bereikbaar houden van  goede zorg voor eenieder in Nederland.

Betrouwbare, veilige informatie ten behoeve van deze zorg is daarbij van groot belang. Deze moet op ieder gewenst moment en overal beschikbaar zijn. Een grote uitdaging hierbij is de totstandkoming van een duurzaam informatiestelsel. Dit kunnen we alleen samen regelen. We werken daarom samen met organisaties van patiënten, zorgverleners, zorgverzekeraars, overheid en andere partners.

Daarnaast zullen we de zorg in Nederland op een slimmere manier moeten inrichten. Voor professionals én voor patiënten. Gebruik van technologie voor deze transitie is geen doel op zich, maar kan wel een prachtig middel zijn om de juiste zorg, op de juiste plek te verlenen. Monitoren op afstand en het voorkomen van zorgmomenten door tijdige bijsturing en preventie kan de handen van professionals vrijmaken, voor daar waar ze écht nodig zijn. Alleen door hier hard op in te zetten de komende jaren, zorgen we dat de gezondheidszorg voor iedereen in Nederland bereikbaar, betaalbaar en bovendien van goede kwaliteit blijft.

In mijn bijdrages aan de redactieraad van ICT&Health hoop ik de lezers mee te nemen in wat de leden van ZN zoal doen om tot een toekomstbestendig zorglandschap te komen.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen