Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Tim Postema

Twitter LinkedIn Tim Postema

Tim Postema

MT-lid / plv. directeur Informatiebeleid | ministerie van VWS

Na ruim 10 jaar actief te zijn geweest in diverse functies in de zorg-ICT-wereld, werk ik al weer drie jaar als plaatsvervangend directeur bij de directie Informatiebeleid van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS). Hier houd ik me bezig met het beleid rondom elektronische gegevensuitwisseling (waaronder thema’s als toestemming, informatieveiligheid en standaardisatie) en met data-thema’s zoals het toepassen van kunstmatige intelligentie in de zorg.

Ik ben gepromoveerd aan de Universiteit Twente op ICT-implementatieprojecten in ziekenhuizen en de rol die het management als stakeholder hierin heeft. Ik heb de ICT- en zorgwereld vanuit het perspectief van leveranciers, ontwikkelaars, consultancy en zorgverleners gezien. De zeven jaar voorafgaand aan mijn functie bij VWS was ik werkzaam bij een groot ziekenhuis, onder andere als afdelingshoofd van de hartbewaking en teammanager van het beheer van alle zorgapplicaties.

De rode draad en motivatie in al mijn rollen en functies is het realiseren van de juiste informatie op de juiste plek, als voorwaarde voor de juiste zorg op de juiste plek. Ik ben al sinds mijn eerste baan overtuigd van de enorme bijdrage van het een aan het ander. Er is al veel mogelijk, maar er moet ook nog veel gebeuren. De techniek is vaak niet eens het probleem.

Als lid van de redactieraad van ICT&health wil ik vanuit het ministerie van VWS – en de rol die wij hebben in het zorgstelsel in Nederland – een bijdrage leveren. De lezers mogen van mij een open, scherpe blik verwachten over hoe ik onze rol zie in het zorgstelsel. Ook deel ik inzichten in onze dilemma’s om zo nog dichter bij elkaar te komen om de juiste informatie op de juiste plek te realiseren.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen