Tim Postema

Manager advies & innovatie - Nictiz

Na ruim 10 jaar actief te zijn geweest in diverse functies in de zorg-ICT-wereld, werk ik sinds kort na een mooie periode bij het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) bij Nictiz als manager advies & innovatie. Hier houd ik me bezig met standaardisatie en elektronische gegevensuitwisseling en met data-thema’s zoals het toepassen van kunstmatige intelligentie in de zorg.

Ik ben gepromoveerd aan de Universiteit Twente op ICT-implementatieprojecten in ziekenhuizen en de rol die het management als stakeholder hierin heeft. Ik heb de ICT- en zorgwereld vanuit het perspectief van leveranciers, ontwikkelaars, consultancy en zorgverleners gezien. De tien jaar voorafgaand aan mijn functie bij Nictiz, was ik naast VWS, werkzaam bij een groot ziekenhuis, onder andere als afdelingshoofd van de hartbewaking en teammanager van het beheer van alle zorgapplicaties.

De rode draad en motivatie in al mijn rollen en functies is het realiseren van de juiste informatie op de juiste plek, als voorwaarde voor de juiste zorg op de juiste plek. Ik ben al sinds mijn eerste baan overtuigd van de enorme bijdrage van het een aan het ander. Er is al veel mogelijk, maar er moet ook nog veel gebeuren. De techniek is vaak niet eens het probleem.

Als lid van de ICT&health redactieraad lever ik een bijdrage op nationale vraagstukken rond informatievoorziening in de zorg vanuit Nictiz. De lezers mogen van mij een open, scherpe blik verwachten over informatievoorziening in het zorgstelsel. Ook deel ik inzichten in landelijke dilemma’s om zo nog dichter bij elkaar te komen om de juiste informatie op de juiste plek te realiseren.