ExpertCare werkt Echt in de cloud

Administratieve rompslomp, geen enkele zorgorganisatie zit hierop te wachten. Handen aan het bed, dat is het uitgangspunt. Maar dan moet daar wel een goed IT-systeem voor aan de basis liggen. ExpertCare ging met Echt - Zorgeloos Digitaal Werken aan de slag. Het resultaat is bevredigend.

ExpertCare is een thuiszorgorganisatie die zorg geeft aan ernstig zieke, chronisch ziek en terminale kinderen en volwassenen. Thuis of voor kinderen in een van de villa’s in Vleuten, Rijswijk, Waalre of Wezep. 

Evelien de Jong is manager en kinderverpleegkundige bij Villa ExpertCare. Ze vertelt dat het oude IT-systeem niet meer aan de verwachtingen voldeed, reden om op zoek te gaan naar een nieuwe applicatie. “We kwamen uit bij Echt met hun oplossing Echt Cloud, gebaseerd op G Suite van Google.”

Het was bovenal de verwachting van ExpertCare om met een nieuw systeem alle administratie rondom de zorg te vereenvoudigen. Met name ook voor de verpleegkundigen. De Jong: “Zij willen tijd aan de zorg besteden en zitten niet te wachten op administratieve rompslomp. Ook de AVG noodzaakte ons op zoek te gaan naar een andere oplossing. En dat is gelukt, samen met Echt.”

Adequater en sneller

G Suite biedt een totaalpakket aan producten die medewerkers helpen om waar ze ook zijn, te werken via computer, tablet en telefoon. Data is altijd beschikbaar. Handig in een pakket in de cloud. Samenwerking is eenvoudig. Dat is het uitgangspunt van G Suite. Het product is intuïtief in gebruik en gebruiksgemak en snelheid staan voorop.

De Jong: “Mailen, het versturen en delen van documenten, presentaties maken en onderling uitwisselen, het online communiceren, alles gaat nu veel adequater en sneller. Beeldbellen bijvoorbeeld is ook veel eenvoudiger dan in het oude systeem.”

Echt heeft er ook voor gezorgd dat medewerkers maar één keer hoeven in te loggen om vervolgens direct met alle belangrijke applicaties te kunnen werken, vertelt De Jong: “In G-Suite is er een omgeving die wij samen met Echt met Zorg hebben ingericht als intranetpagina. Een voordeel hiervan is dat we via deze pagina gebruik maken van Single Sign-On. Begint iemand met zijn werkdag, dan logt hij of zij in op Google en heeft vervolgens automatisch toegang tot alle persoonlijke systemen en protocollen waar we mee werken.”

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Al abonnee? Log in.

Nog geen abonnement? Bekijk hier onze abonnementen