Najla van Veen-Mirzakhyl

Verpleegkundige, Verbindingsofficier - Zorg& , IGJ, ZonMW

Najla van Veen-Mirzakhyl (1985) is van origine verpleegkundige en werkt als Projectmanager Strategie voor diverse zorgorganosaties. Als verpleegkundige heeft ze in alle domeinen van de zorg ervaring op gedaan. Ze weet als geen ander wat je als verpleegkundige moet doen om door alle lagen gehoord te worden. Na haar master Health Sciences aan de VU, besloot ze de zorg op een ander manier te verbeteren. Haar drijfveren zijn:

  1. De zorg verbeteren voor de patiënt en zorgverleners
  2. Het onbereikbare bereikbaar maken door innovatie
  3. Verpleegkundige empowerment/tools geven om het werk nog leuker en beter te maken.

‘“De zorg verbeteren” Dat is mijn missie in het leven. Als verpleegkundige voelde ik mij vaak de advocaat van de patiënt, maar ik was meer! Ik was de steun en toeverlaat, de vertrouwenspersoon, de vertaler en de coach van de patiënt. Ik was trots op de medische kennis die ik had, het engelengeduld, de snelheid, het aantal stappen die we iedere dienst zetten, maar ook op de brede schouders die we gecreëerd hadden (voor elkaar en voor de patiënt). Maar zag iedereen dat in? Ik heb gezien wat ICT de zorg kan brengen en hoeveel tijd ik extra kreeg per patiënt. Ik ben ervan overtuigd dat dit beter kan.

Als lid van de ICT&health redactieraad ga ik met name inzoomen op #nurseincluded en de arbeidsmarktproblematiek. De verpleegkundigen zijn de fundering van de zorg, je ziet aan de arbeidsmarktkrapte dat niemand zijn/haar werk kan doen en dat weinig plannen opgeschaald kunnen worden als er geen verpleegkundigen zijn. Ik wil van de mogelijkheid gebruik maken om een shout out te doen naar de bestuurders, managers, overheid en ICT-platforms: neem de kennis en expertise van de verpleegkundigen mee en luister naar ze! (En dan bedoel ik niet N=1) Zij weten allang de oplossingen voor problemen die voor jullie nog niet eens zichtbaar zijn. Aan de verpleegkundigen zelf wil ik graag tools meegeven om meer gehoord te worden. Mijn droom is om met de patiënt, verpleegkundige/paramedici, arts en het bestuur een vliegwiel te kunnen vormen en we sámen de zorg te verbeteren, met ICT als katalysator.’