Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Siemens, HeartFlow samenwerking in bestrijding van coronaire hartziekten

Siemens Healthineers, het gezondheidszorgonderdeel binnen Siemens, en HeartFlow zijn een strategische samenwerking aangegaan voor de bestrijding van coronaire hartziekten. Hoewel het partnership zich in eerste instantie richt op de Noord-Amerikaanse markt, is het de bedoeling wereldwijd uit te breiden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

HeartFlow is specialist op het gebied van gepersonaliseerde medische technologie en biedt ondersteuning bij de diagnose en behandeling van coronaire hartziekten. Het bedrijf doet dit via FFRct Analysis, een tool waarmee inzicht wordt verkregen in de omvang van de aandoening en de impact hiervan op de bloedtoevoer naar het hart.

HeartFlow introduceerde FFRct Analysis vorig jaar juni als next generation platform met enkele verbeteringen, waaronder geavanceerde algoritmen, een hogere mate security en de toevoeging van Amazon Web Services (AWS) als cloudinfrastructuur. HeartFlow Analysis kreeg in 2014 toestemming van de FDA en is buiten de VS beschikbaar in Canada, Japan en Europa.

Binnen de samenwerking levert Siemens Healthineers CT-scanners waarmee gepersonaliseerde 3D-beelden van slagaders worden gemaakt. Op basis van algoritmen wordt dan de bloedtoevoer gesimuleerd en eventuele blokkades opgespoord. Siemens Healthineers is een zelfstandige unit binnen Siemens AG. In zijn gebroken boekjaar 2016, dat eindigde op 30 september 2016, realiseerde de divisie een omzet van 13,5 miljard euro.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen