Siemens, HeartFlow samenwerking in bestrijding van coronaire hartziekten

20 maart 2017
Nieuws

Siemens Healthineers, het gezondheidszorgonderdeel binnen Siemens, en HeartFlow zijn een strategische samenwerking aangegaan voor de bestrijding van coronaire hartziekten. Hoewel het partnership zich in eerste instantie richt op de Noord-Amerikaanse markt, is het de bedoeling wereldwijd uit te breiden.

HeartFlow is specialist op het gebied van gepersonaliseerde medische technologie en biedt ondersteuning bij de diagnose en behandeling van coronaire hartziekten. Het bedrijf doet dit via FFRct Analysis, een tool waarmee inzicht wordt verkregen in de omvang van de aandoening en de impact hiervan op de bloedtoevoer naar het hart.

HeartFlow introduceerde FFRct Analysis vorig jaar juni als next generation platform met enkele verbeteringen, waaronder geavanceerde algoritmen, een hogere mate security en de toevoeging van Amazon Web Services (AWS) als cloudinfrastructuur. HeartFlow Analysis kreeg in 2014 toestemming van de FDA en is buiten de VS beschikbaar in Canada, Japan en Europa.

Binnen de samenwerking levert Siemens Healthineers CT-scanners waarmee gepersonaliseerde 3D-beelden van slagaders worden gemaakt. Op basis van algoritmen wordt dan de bloedtoevoer gesimuleerd en eventuele blokkades opgespoord. Siemens Healthineers is een zelfstandige unit binnen Siemens AG. In zijn gebroken boekjaar 2016, dat eindigde op 30 september 2016, realiseerde de divisie een omzet van 13,5 miljard euro.