Veenman lanceert cloudoplossing voor inkomende factuurprocessen

wo 4 maart 2015 - 16:14
Digitale-factuur
Cloud
Nieuws

Veenman, specialist op het gebied van geïntegreerd documentbeheer, introduceert 20/20 Xspend, een oplossing voor de geïntegreerde automatisering van het gehele inkomende-factuurproces.

Deze oplossing geeft volledig inzicht in en grip op de uitgaven binnen een organisatie. Dankzij de integratie binnen het geautomatiseerde proces, kunnen de controlerende, inkoop- en financiële functies elkaar versterken. 20/20 Xspend is beschikbaar als clouddienst, voor een bedrag per maand per gebruiker, of als een oplossing die een organisatie 'in huis' kan draaien. Om organisaties te helpen om dit proces verder te stroomlijnen biedt Veenman hiervoor aanvullende diensten aan.

Arjan Karssen, Business Solutions Manager van Veenman: "Door onze diensten te combineren met het 20/20 Xspend platform kunnen we bedrijven nu een totaaloplossing bieden waarmee zij 24/7 direct toegang hebben tot informatie over inkomende facturen, budgetten, declaraties en contracten met toeleveranciers. We kunnen samen met de klant het inkomende factuurproces optimaliseren en het automatiseringssysteem zeer snel implementeren en naar wens inrichten. Daarnaast dragen we zorg voor alle relevante koppelingen tussen 20/20 Xspend en de financiële reeds bestaande systemen bij de klant. Dat betekent dat de klant voor het gehele traject met Veenman slechts één aanspreekpunt heeft."

Snelheid en lage kosten
Met deze oplossing richt Veenman zich op organisaties met 50-500 werkplekken die de verwerkingstijd van inkomende facturen drastisch willen bekorten. Uit onderzoek komt naar voren dat organisaties gemiddeld meer dan 15 dagen nodig hebben om een inkomende factuur te verwerken. Daarnaast zegt 65% van de ondernemers in het MKB dat zij facturen graag elektronisch willen verwerken, maar dat niet doen vanwege de hoge kosten van de reguliere oplossingen. De cloudoplossing van Veenman wordt aangeboden op basis van een maandbedrag per gebruiker. Dat betekent dat alleen voor het gebruik wordt betaald en dat de kosten steeds inzichtelijk zijn. Verder kent 20/20 Xspend een modulaire opbouw en organisaties kunnen desgewenst voor een gefaseerde invoering kiezen.

Informatie altijd beschikbaar
Inkomende facturen brengen een werkstroom met zich mee die vele handelingen omvat, van het inscannen en routering van de factuur tot en met het fiatteren en aangeven wanneer een factuur is voldaan. Nu is met één druk op de knop de status van een factuur te bekijken, in welke fase van het proces de factuur zich bevindt, wie nog een fiat moet geven en of de factuur al betaald is - inclusief betaaladvies en betaalcontroles. 20/20 Xspend biedt al deze informatie op het moment dat gebruikers het nodig hebben en zij hebben de onderliggende documenten altijd onder handbereik.

Integratie met andere systemen
Binnen het systeem van Veenman zijn ook zaken opgenomen zoals declaraties en contracten met toeleveranciers en budgetbewaking, zodat organisaties volledige grip krijgen op hun uitgaven. Het systeem geeft zo de nodige informatie om tot betere financiële besluiten te komen. Hiervoor zijn ook koppelingen nodig, bijvoorbeeld met administratieve systemen. 20/20 Xspend biedt hiervoor meer dan 25 automatische koppelingen, onder meer met Exact, AFAS, SAP, Accountview en Unit4.

Voor meer informatie: www.veenman.nl