Search
Close this search box.
Search

Vloedgolf aan trendrapporten

In deze wereld vol onzekerheid en snelle veranderingen, spreekt het vanzelf dat er een grote behoefte aan, en dus markt is voor trendrapporten om zaken te duiden. Ikzelf kijk altijd vooruit naar rapporten van Gartner en de Future Health Index. Maar omdat veranderingen niet alleen vanuit de de zorg zelf komen, maar ook en steeds vaker uit de wereld om ons heen, is het altijd een feest om het jaarlijkse trendrapport van Mary Meeker te lezen.
Dat bestaat vooral uit 300 slides op deze pagina.

Over de zorgsector geeft Mary Meeker in haar trendrapport aan dat het digitale meten binnen de gezondheidszorg nu echt van start gaat. Evenals het aanbod van zorginstellingen en artsen die patiënten toegang geven tot hun data. Ze signaleert ook een enorme explosie aan door consumenten opgevraagde bloedtesten, en dat regelgeving hierbij achterblijft. Ondersteund door bedrijven als Apple, vindt er een bloei plaats in klinisch onderzoek. Dit levert stof op voor debat, maar ook nieuwe mogelijkheden voor onderzoek.

Data delen

Waar ik echt van achterover sloeg, was het antwoord van consumenten op de vraag met wie ze hun data willen delen (slide 295, rock health >4000 respondents). “Met welk tech bedrijf wilt u uw data delen?” Dit waren de antwoorden:  #1 Google, #2 Microsoft, #3 Samsung, #4 Apple, #5 Amazon, #6 Facebook en #7 IBM. Ik ben benieuwd wat de uitkomst was geweest als Philips was toegevoegd aan de lijst.

Dit soort rapporten helpt mij mijn geest te scherpen. Het maakt duidelijk met welke onvoorstelbare snelheid ontwikkelingen onze kant op komen.

Voorzitter Redactieraad
@lucienengelen

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Innovation Partner
Door
Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.