Search
Close this search box.
Search

Subsidies helpen bij succesvolle ontwikkeling e-health innovaties

Digitale innovaties helpen de zorg te verbeteren en zorgkosten te reduceren. Om de ontwikkeling van innovatie binnen de Life Sciences & Health sector aan te moedigen, zijn er diverse nationale en Europese stimuleringsmaatregelen beschikbaar, zoals subsidies. Door het grote aanbod van subsidieprogramma’s is het voor veel organisaties echter lastig te bepalen wanneer welke subsidie van toepassing is. Dit artikel kan u helpen bij het identificeren van relevante subsidies en daarmee ondersteuning bieden aan een succesvolle doorontwikkeling van uw innovatie.

Innovatie, vooral digitale innovatie, is binnen Nederland én Europa een belangrijke pijler onder de zorgsector. Er worden continu innovatieve oplossingen bedacht, ontwikkeld en geïmplementeerd binnen de zorgsector. Ondanks de inmiddels brede toepassing van digitalisering van de zorg en gepersonaliseerde zorg, blijft de behoefte aan innovatie groot, voornamelijk doordat de vraag naar zorg en de bijbehorende kosten blijven stijgen. Nieuwe innovatieve oplossingen kunnen immers de kosten reduceren en de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Vanuit zowel Nederland als Europa wordt de ontwikkeling van innovatieve (zorg)oplossingen dan ook sterk aangemoedigd, voornamelijk in de vorm van subsidie(programma’)s.  Subsidies zijn bijvoorbeeld belangrijk om de ’Valley of Death’ te overleven (zie het kader ‘Rol subsidies bij Valley of Death’), de moeilijke periode tussen R&D- en go-to-market fases.

Daarnaast kunnen subsidies het voor uw organisatie mogelijk maken om te blijven innoveren, zowel binnen uw organisatie (door implementatie van innovatieve technologieën) als in de markt, waardoor u de concurrentie voor kunt blijven. 

Subsidies zijn belangrijk om de Valley of Death te overleven

Subsidies en fiscale maatregelen

Diverse veelbelovende innovaties zijn succesvol in de markt geïmplementeerd met behulp van subsidies (zie het kader voorbeelden gesubsidieerde projecten binnen Life Sciences & Health). Hoewel lokale (Nederlandse) subsidiebedragen vaak lager zijn dan Europese subsidies, zijn ze nog altijd interessant voor veel organisaties, mede doordat zij veelal een hoge slagingskans kennen.

Het loont dus de moeite om de verschillende subsidiemogelijkheden in kaart te brengen en te weten wanneer welke subsidie relevant is voor uw organisatie. Door de vele soorten subsidies die beschikbaar zijn, kan het echter lastig zijn om uw weg te vinden in het subsidielandschap. Wij hebben daarom een overzicht van de verschillende mogelijkheden opgesteld op basis van categorieën en ontwikkelingsfase.

 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.