Apple Watch waarschuwt mantelzorgers

11 maart 2016
iphone-watch-hartslag
Vierdelijn
Nieuws

Apple diende een patent in, waaruit blijkt dat de Apple Watch in de toekomst uitgerust gaat worden met een waarschuwingssysteem voor mantelzorgers en familie of vrienden.

De Apple Watch slaat alarm zodra deze een hartritmestoornis constateert. Op dat moment krijgen derden een melding. In het patent noemt Apple dit een Care Event.

De Apple Watch werkt ook samen met de sensoren de iPhone. Zodra deze een plotselinge verandering detecteren en de Apple Watch constateert tegelijkertijd een falen van de hartslag, krijgen vooraf geselecteerde personen een melding.

De personen die de melding krijgen, noemt Apple de Care Circle. In het patent wordt vermeld dat de gebruiker deze lijst in diverse niveaus kan aanmaken.

Deze contactpersonen zou je zelf kunnen aangeven en wordt de care circle genoemd. Dit kunnen zowel mensen uit je contactenlijst zijn, zoals je ouders of broer en zus, als andere belangrijke diensten zoals 112. Volgens het patent kun je deze contacten indelen in bepaalde niveaus, zodat de juiste mensen als eerste een bericht ontvangen.

Het is de vraag hoe Apple om wilt gaan met valse meldingen.