Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Hulp zorgaanbieder bij schrappen administratieve lasten

De nieuwe toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’ moet het voor zorgaanbieders inzichtelijk maken welke regels en formulieren mogen blijven, en welke bij het oud papier kunnen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Staatssecretaris Martin van Rijn deelde de toolkit maandag uit aan medewerkers van Park Boswijk waar hij op bezoek was. Van Rijn: "Als ik mensen op de werkvloer vraag hoe we de zorg verder kunnen verbeteren, zeggen zij: ‘Geef ons de ruimte. Schrap alle formulieren en regels die niets toevoegen en alleen maar tijd kosten. Mensen worden soms horendol van al die registraties. Dat moet anders en dit zal daarbij helpen. Want minder administratie betekent meer zorg, zo simpel is het."

Hulp bij tegengaan regeldruk

De toolkit is door Vilans gemaakt in het kader van Aanpak verspilling in de zorg en gebaseerd op goede voorbeelden, zoals de Opruimdienst van Stichting De Waalboog. Zij slaagden er het afgelopen jaar in om tientallen onnodige registraties af te schaffen. De toolkit helpt instellingen overzichtelijk zaken op een rij te zetten: wat is er wettelijk verplicht? En belangrijker: wat niet? Van die laatste categorie kan gemakkelijk een overzicht gemaakt en wordt de vraag gesteld: kan dit geschrapt worden? Binnen Waardigheid en Trots zijn zes verpleeghuizen hier al mee gestart

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen