Search
Close this search box.
Search

Hulp zorgaanbieder bij schrappen administratieve lasten

De nieuwe toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg' moet het voor zorgaanbieders inzichtelijk maken welke regels en formulieren mogen blijven, en welke bij het oud papier kunnen.

Staatssecretaris Martin van Rijn deelde de toolkit maandag uit aan medewerkers van Park Boswijk waar hij op bezoek was. Van Rijn: "Als ik mensen op de werkvloer vraag hoe we de zorg verder kunnen verbeteren, zeggen zij: ‘Geef ons de ruimte. Schrap alle formulieren en regels die niets toevoegen en alleen maar tijd kosten. Mensen worden soms horendol van al die registraties. Dat moet anders en dit zal daarbij helpen. Want minder administratie betekent meer zorg, zo simpel is het."

Hulp bij tegengaan regeldruk

De toolkit is door Vilans gemaakt in het kader van Aanpak verspilling in de zorg en gebaseerd op goede voorbeelden, zoals de Opruimdienst van Stichting De Waalboog. Zij slaagden er het afgelopen jaar in om tientallen onnodige registraties af te schaffen. De toolkit helpt instellingen overzichtelijk zaken op een rij te zetten: wat is er wettelijk verplicht? En belangrijker: wat niet? Van die laatste categorie kan gemakkelijk een overzicht gemaakt en wordt de vraag gesteld: kan dit geschrapt worden? Binnen Waardigheid en Trots zijn zes verpleeghuizen hier al mee gestart

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?