Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

In 2021 worden 97 miljoen health wearables verscheept

Het aantal wereldwijd verscheepte health wearables zal stijgen van 2,5 miljoen in 2016 en naar 97,6 miljoen in 2021. Dat stelt althans onderzoeksbureau Tractica. Volgens de onderzoekers zal de markt voor health wearables over vijf jaar een omzet vertegenwoordigen van zo’n 17,8 miljard dollar.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Volgens Tractica zijn health wearables een sleutelonderdeel in de evolutie naar een bredere markt voor wearables. Daarnaast toont de groei van dit specifieke segment de ontwikkeling aan van eenvoudige fitnesstrackers naar wearables die voor medische doeleinden kunnen worden ingezet. Voor health wearables liggen er bijvoorbeeld genoeg kansen op het gebied van onder meer remote care, wellness en de behandeling van chronische aandoeningen.

In de kinderschoenen

De onderzoekers van Tractica geloven dat de markt voor health wearables nog redelijk in de kinderschoenen staat, al volgen de ontwikkelingen elkaar heel snel op. Niet alleen wordt het aanbod groter, maar ook worden er meer relevante diensten ontwikkeld die aansluiten bij individuele behoeften van de patiënt.

Tegelijkertijd liggen er nog legio uitdagingen. Hiertoe behoren onder andere verbeteringen op het gebied van sensoren, het winnen van het vertrouwen van de gebruiker en het verhogen van de gebruikerservaring. Tevens moeten nog juridische hobbels worden genomen om bredere adoptie van health wearables te kunnen realiseren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen