Philips HealthWorks gaat zich richten op AI

do 25 oktober 2018 - 16:49
Philips-startup-program
AI
Nieuws

Philips gaat in zijn wereldwijde samenwerkingsprogramma HealthWorks samen met 19 startups zoeken naar AI-oplossingen voor de gezondheidszorg. Het 12 weken durende programma geeft 19 AI-startups toegang tot de expertise van Philips op het gebied van gezondheidstechnologie en het ecosysteem van de kennispartners van het bedrijf. De innovatiecentra van Philips in Eindhoven, Cambridge (VS), Bangalore (India) en Shanghai (China) doen mee aan het programma.

Tijdens het 12 weken durende ‘AI in Healthcare for Radiology, Ultrasound and Oncology’ programma gaat Philips gelijktijdig met de 19 early stage startups uit 14 verschillende landen aan de slag om hun ideeën te valideren, te helpen opbouwen, te testen, waar mogelijk op te schalen en uiteindelijk mogelijke samenwerkingsverbanden te onderzoeken. De geselecteerde starters hebben toegang tot expertise op het gebied van het innovatie-ecosysteem van het bedrijf, dat bestaat uit ziekenhuis-, academische, industriële en financiële partners. “Het programma wordt gedaan in de geest van open innovatie, dus we brengen de startups ook in contact met andere belangrijke partners, zoals klanten, investeerders, en experts van Philips én daarbuiten. Zo organiseren we bijvoorbeeld intensieve sessies met academische ziekenhuizen”, zegt Benno Tieke, Head of Portfolio Management bij Philips HealthWorks.

Innovation Hubs

Eind september startte Philips met de ‘Immersion Weeks’ op de High Tech Campus in Eindhoven en het programma wordt afgerond op woensdag 12 december. Dat gebeurt middels een groot event in het Evoluon, de ‘Breakthrough Day’. Ook daar staat het thema ‘de impact van AI op de gezondheidszorg’ centraal. Een deel van de startups zullen dan hun AI-oplossingen op het gebied van Radiologie, Ultrasound, en Oncologie presenteren. Philips heeft wereldwijd vier ‘innovation hubs’. Eindhoven is de grootste. De vier hubs werken grensoverschrijdend samen. De 19 startups geselecteerd voor HealthWorks komen van over de hele wereld: de Verenigde Staten, China, India, Australië, Israël, Zuid-Korea, en diverse Europese landen.