Spraakmakende ICT-innovaties gepresenteerd op The Big Future of Data-event

do 25 september 2014 - 08:52
future-of-data
Innovatie
Nieuws

Op 2 oktober 2014 organiseert COMMIT/, de nationale publiek-private samenwerking die multidisciplinair onderzoek naar ICT innovaties mogelijk maakt, The Big Future of Data-event (TBFOD) in TrouwAmsterdam.

Dit event geeft op een laagdrempelige manier inzicht in de wereld van wetenschappelijk ICT-onderzoek, evenals in de (toekomstige) toepassingen en businesskansen op het gebied van ICT. Het event is na online registratie vrij toegankelijk.

The Big Future of Data-event
Op TBFOD zijn zestig demo's te bezoeken waar tastbare nieuwe wetenschappelijke ICT-resultaten zijn te zien die in hele praktische toepassingen zitten. Bijvoorbeeld een 'magische' muur die gezichten herkent waardoor ouderen met dementie persoonlijke feedback krijgen van de muur. Of nieuwe zoekmachines die op basis van semantische analyses automatisch muzieklijsten op basis van Tweets opstellen. Maar ook nieuwe manieren om crowd control toe te passen door licht- of telefoonsignalen af te geven. En een tool waarmee met 3D-visualisatie borstkankerweefsel beter gediagnosticeerd en behandeld kan worden. Hiernaast kan ook worden kennisgemaakt met de onderzoekers en de partners achter de onderzoeken, waaronder Phillips, Beeld & Geluid, De Nationale Politie en Strukton.

Arnold Smeulders, Directeur COMMIT/: 'ICT speelt een steeds grotere rol in ons doen en laten en in het functioneren van onze maatschappij. Daardoor zijn de onderzoeksprojecten van COMMIT/ in hoge mate relevant, maar voor velen nog onbekend. Met het event geven we op een toegankelijke manier een kijkje in de keuken van ICT-onderzoek en de mogelijke toepassingen. Dat het onderwerp ICT leeft, blijkt uit de honderden aanmeldingen voor het event.'

Programma en sprekers

Arnold Smeulders, Directeur COMMIT/, en René Penning de Vries, Topsector ICT, openen het event. Vervolgens stelt Bertholt Leeftink, directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie en van Economische Zaken, de demomarkt open. Andere interessante sprekers die op het event aanwezig zijn: Erik Meijer, computerwetenschapper en ondernemer en Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de Universiteit van Twente. De dagvoorzitter is Farid Tabarki, columnist, (internationaal) spreker, reiziger, trendwatcher en oprichter/directeur van Studio Zeitgeist.

Aan het begin van de avond start The After Data Party. Hierbinnen zullen jonge ondernemers, wetenschappers en investeerders hun visie op de toekomst van ICT-innovaties delen met de aanwezigen. Gastspreker is Wethouder van de Gemeente Amsterdam, Abdeluheb Choho.

Meer informatie over TBFOD-event

Voor meer informatie over het event, de gastsprekers en de demomarkt, kijk op:
http://www.commit-nl.nl/the-national-event-the-big-future-of-data

Aanmelden voor TBFOD-event en/of The After Data Party kan op:
http://www.commit-nl.nl/the-national-event-the-big-future-of-data/registration