Zorgorganisaties zetten Compaan-tablet in voor verbetering ouderenzorg

26 januari 2016
zga_tablet
Beeldbellen
Nieuws

Compaan gaat samenwerken met zeven zorgorganisaties om het zorgaanbod voor thuiswonende ouderen te verbreden en verbeteren.

Met behulp van de Compaan en de op de tablet geïntegreerde diensten is het mogelijk om zorg op afstand te bieden, kunnen gebruikers eenvoudiger contact leggen met familie en vrienden is het bijvoorbeeld mogelijk om boodschappen en maaltijden te bestellen. Verder bieden leveranciers van bijvoorbeeld een wasservice en hulpmiddelen hun diensten aan. Deelnemende leveranciers binnen de samenwerking zijn Vegro, Medeco, Vos Logistics, Van Hoeckel, CleanLease en Compaan.

Zorggroep Almere gaat als eerste aanbieder van professionele zorgdiensten gebruik maken van deze oplossing. Vijftig ouderen in Almere krijgen per eind januari de beschikking over een Compaan en kunnen gebruik gaan maken van het dienstenaanbod van de deelnemende leveranciers.

Voordeel voor professionals, mantelzorgers

Professionals in de zorg hebben volgens een persbericht van Compaan ook baat bij de Compaan, bijvoorbeeld om te beeldbellen met de verpleegster, of om video’s te agenderen van bijvoorbeeld fysiotherapie-oefeningen of instructie voor medicijnengebruik. Familie of vrienden die mantelzorg verlenen, kunnen via een eigen online omgeving helpen bij het bestellen van de maaltijden en boodschappen. Op de Compaan kan dan een instructievideo over het opwarmen van de maaltijd getoond worden, terwijl de agenda aangeeft wanneer de boodschappen geleverd worden.

Logistieke dienstverlener

Om alle diensten uiteindelijk bij de klant te krijgen willen de samenwerkende partijen, onder regie van Vos Logistics, een speciale logistieke organisatie opzetten die gericht is op leveringen bij ouderen. Persoonlijke service en aandacht voor de specifieke situatie van ouderen staat hierbij centraal. Boodschappen worden in de koelkast gelegd en klanten ontvangen, waar nodig, uitleg over de diensten. Bekijk hier de Compaan in gebruik


###Compaan###