Philips Health Watch: no nonsens gadget

Philips maakt al lang niet meer alleen gloeilampen en scheerapparten. Philips Healthcare gevestigd in Best, ‘het dorp waar ik al decennia lang woonachtig ben’, loopt ook al jarenlang voorop als het gaat om medische toepassingen. Wellicht vreemd dat ze nu pas een eigen gezondheidswearable op de markt brengen. De Philips Health Watch heeft een andere insteek dan bijvoorbeeld de Apple Watch en ziet er daarom ook een stuk minder fashionable uit: het is letterlijk een non-nonsens horloge waarmee je aan je gezondheid gaat werken.

Graag  neem ik jullie deze editie mee in de wondere wereld van de medische (e-health) wearable. Als patiënt maar bovenal als persoon ben ik in de gelegenheid gesteld om als één van de drie (proef)personen de Health Watch van Philips te testen.

De Health Watch is onderdeel van een serie digitale gezondheidsproducten die Philips al heeft uitgebracht of nog wil gaan uitbrengen voor een beter perspectief voor de patiënt. Hierdoor kan de patiënt uiteindelijk langer zelfstandig thuis blijven wonen en zijn eigen gezondheid zo optimaal mogelijk in de gaten houden. Persoonlijke Health apparaten die zowel op de korte als lange termijn verkrijgbaar zijn van Philips zijn o.a. een thermometer, bloeddrukmeter, urine strips, glucose monitor, weegschaal en de Health Watch. Alle apparaten zijn zo ‘smart’ gemaakt dat ze werken met één enkel app op je mobiele telefoon. De app geeft de gebruiker persoonlijk advies over hun gezondheid. Ook kan ik mijn eigen gezondheidsdoelen instellen. Als patiënt, maar zeker als persoon, ervaar ik zowel het advies als de eigen doelen als een prettige en mooie bijkomstigheid.

Als fervent ‘Fitbit’ gebruiker kon ik niet wachten om de Philips Health Watch te testen. Wat mij direct opvalt, is dat de Health Watch de vorm van een klassiek horloge heeft. Met zijn uniseks zwarte kleur, kan hij door een ieder, en voor elk gelegenheid gedragen worden. Ook de pasvorm is aan een breed publiek toevertrouwd doordat de Health Watch wordt geleverd met zowel een lange en korte band. Philips heeft gekozen voor een E-Ink-scherm dat niet aanraak gevoelig is, wat ik zelf als erg prettig ervaar. Door middel van een handdraai ligt het scherm op en past hij zich automatisch aan het licht aan. Zo ook in de avond en nacht. Dat is fijn omdat je altijd kan zien hoe laat het is. Het horloge is voorzien van Gorilla Glass en is daarmee waterdicht. Door de schermrand aan te raken kan je diverse functies bedienen. Zo meet de Philips Health Watch je hartslag, snelheid, slaapactiviteiten en je gezondheid tijdens het hardlopen, fietsen en andere sporten.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.