Search
Close this search box.
Search

Zorg voor innoveren: coaching bij implementatie en opschaling

Door de ontwikkelingen tijdens de coronacrisis, wordt het voor steeds meer zorgorganisaties noodzaak dat zij gaan digitaliseren en meer inzetten op slimme zorg. Op deze manier kunnen zij hun ‘normale’ werkprocessen voortzetten en verbeteren. Maar het implementeren van nieuwe digitale zorginnovaties kan lastig zijn en dan is hulp welkom.

Begin dit jaar opende de eerste ronde van een eigen subsidieprogramma van Zorg voor innoveren: Implementatie- en opschalingscoaching. Met deze subsidieregeling is het mogelijk om een coach in te huren die helpt bij implementatie- of opschalingsvraagstukken rondom zorginnovaties in de organisatie. Deze coach biedt hulp en advies die nodig is om ervoor te zorgen dat een zorginnovatie duurzaam geïmplementeerd wordt, en niet na twee jaar in de hoek verdwijnt.

De eerste ronde van deze subsidiemogelijkheid is ondertussen gesloten en bleek een groot succes. De regeling was ingericht volgens het principe: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Vanwege de grote hoeveelheid aanvragen moest de ronde vroegtijdig sluiten omdat het maximale budget voor de uiterste sluitingsdatum was uitgeput.

Hoger budget
Er zijn nog veel zorgorganisaties die, mede door de coronacrisis, de primaire processen willen verbeteren, veranderen of vernieuwen. Om deze organisaties ook een kans te geven en gebruik te maken van deze nieuwe subsidieregeling, heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bekend gemaakt dat het budget van de eerstvolgende ronde van de Implementatie- en opschalingscoaching wordt verhoogd met een miljoen euro. Dit was 200.000 euro en wordt opgehoogd tot 1,2 miljoen euro.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Alain-Labrique_bewerkt kopie
Digitale technologie is enabler voor duurzame zorg
shutterstock_317554598 kopie
Vergroten digitale patiëntbetrokkenheid zorgt voor gestroomlijnde workflows
um_mumc
Soms moet je eerst even uitzoomen om echte stappen te zetten
domotica-ouderen_Midjourney kopie
Cybercrimineel focust zich vaker op zorgleverancier
Big,Data,Ai,Coding,Screen,For,Asian,Future,Health,Care
Zorgtechnologie is voor iedereen
Mid adult female doctor reviews patient records on desktop PC
NEN 7540, signed, sealed and delivered!
Tim Postema_720x400_72Dpi
De waarde van positieve databeschikbaarheid
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.