Search
Close this search box.
Search

‘Heel ver van huis voelde ik me veilig’

Het was de zomer van 2015 en ik was op vakantie in Noord-Frankrijk, nabij Dieppe. Twee weken in een bungalowtje, heerlijk genieten. Ik was er een keer eerder geweest, kende de omgeving al een beetje. Helaas kende ik de tuin niet goed genoeg…

Op ongeveer de helft van de vakantie reed ik met mijn rolstoel in de tuin van de stenen naar het gazon. Ik meende mij te herinneren dat dat een egale overgang was. Maar dat was het niet, er was ongeveer acht centimeter hoogteverschil. Dit zorgde ervoor dat mijn rolstoel voorover viel, waardoor ik twee bovenbenen zou breken.

Gelukkig was ik een half jaar eerder gestart met mindfulness-oefeningen, anders was ik gaan hyperventileren en had ik de val waarschijnlijk niet overleefd. Maar goed, dan zit je met veel pijn en een zeer zeldzame aandoening in Frankrijk, wat te doen? Ik heb zeer breekbare botten (Osteogenesis Imperfecta) dus ik moet echt opletten door wie en hoe ik behandeld wordt. Niet overal is zoveel ervaring (Nederland loopt voorop).

Ik heb toen direct contact gezocht met mijn medisch specialist in Zwolle, die me meteen de raad gaf om wél röntgenfoto’s te laten maken, maar absoluut niet te laten opereren. Had ik de foto’s, dan moest ik zo snel mogelijk naar Zwolle komen.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DNA-bolletjes data
Data veilig en droog opslaan in DNA-bolletjes
Hartstilstand
Smartwatch registreert hartstilstand en redt levens
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.