‘Heel ver van huis voelde ik me veilig’

Het was de zomer van 2015 en ik was op vakantie in Noord-Frankrijk, nabij Dieppe. Twee weken in een bungalowtje, heerlijk genieten. Ik was er een keer eerder geweest, kende de omgeving al een beetje. Helaas kende ik de tuin niet goed genoeg…

Op ongeveer de helft van de vakantie reed ik met mijn rolstoel in de tuin van de stenen naar het gazon. Ik meende mij te herinneren dat dat een egale overgang was. Maar dat was het niet, er was ongeveer acht centimeter hoogteverschil. Dit zorgde ervoor dat mijn rolstoel voorover viel, waardoor ik twee bovenbenen zou breken.

Gelukkig was ik een half jaar eerder gestart met mindfulness-oefeningen, anders was ik gaan hyperventileren en had ik de val waarschijnlijk niet overleefd. Maar goed, dan zit je met veel pijn en een zeer zeldzame aandoening in Frankrijk, wat te doen? Ik heb zeer breekbare botten (Osteogenesis Imperfecta) dus ik moet echt opletten door wie en hoe ik behandeld wordt. Niet overal is zoveel ervaring (Nederland loopt voorop).

Ik heb toen direct contact gezocht met mijn medisch specialist in Zwolle, die me meteen de raad gaf om wél röntgenfoto’s te laten maken, maar absoluut niet te laten opereren. Had ik de foto’s, dan moest ik zo snel mogelijk naar Zwolle komen.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
patiënt
Telezorg-strategie vermindert aantal no shows drastisch
3D-Model Schouder
Schouderprothese in 3D-model aangemeten
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.