Search
Close this search box.
Search

Blue Sparrow: ‘We tonen met onze investeringen dat we geloven in medtech startups’

Jonge medtech-ondernemers die andere, beginnende medtech-ondernemers ondersteunen. Met advies, maar ook met investeringen. Dat is wat Blue Sparrow doet, opgericht door zeven Nederlandse ondernemers in de Medische Technologie. Zelf hebben ze de eerste reeks valkuilen en hordes overleefd, nu vonden ze het tijd worden om de volgende generatie te helpen om van een idee naar een product te komen, vertelt Blue Sparrow Rogier Barents. “Er zijn te veel mooie ideeën die nooit de kans krijgen om de kwaliteit van leven of gezondheid van mensen te verbeteren. Daar wilden we wat aan doen.”

Afgelopen juni ging Blue Sparrow van start, een investeringsfonds in de medtech- en e-health sector, opgericht door zeven ondernemers afkomstig uit deze sector. Zelf kennen ze het klappen van de zweep inmiddels en elkaar kennen ze ook al langere tijd. Nu ze zelf de opstartfase voorbij zijn, vonden ze het tijd worden om andere, startende medtech-ondernemers dezelfde kans te geven, vertelt Rogier Barents, één van de zeven ondernemers en medeoprichter van onder meer exoskelet-ontwerper InteSpring en later Laevo. Om er voor te zorgen dat het fonds ook afdoende kennis van zaken heeft van investeren, zijn er ook twee ervaren experts op dit vlak – silver sparrows – actief in het fonds.

Vanuit studie begonnen
Rogier Barents is in 2006 afgestudeerd als biomechanical engineer In Delft. “Ik ben in 2006, zoals veel medtech-startups, direct vanuit mijn studie begonnen met het uitwerken van een idee naar een product,” vertelt Barents. “Het doel was in ons geval om voor mensen apparatuur in bijvoorbeeld de keuken zo goed als gewichtloos te maken. Om ze zo makkelijker te kunnen bedienen. Al in 2009 hebben we twee nieuwe ondernemingen opgericht om vergelijkbare ideeën te ontwikkelen, zoals exoskeletten waarmee mensen die moeten revalideren of lastig of niet kunnen lopen, zich toch weer kunnen voortbewegen. Zo kwamen we in de medische wereld terecht.”

Die medische wereld bleek veel meer startende, maar lang niet altijd succesvolle medtech-ondernemers te omvatten. “Ik en mijn mede-oprichters Boudewijn en Wouter raakten al snel in gesprek met een aantal collega-ondernemers. We wisselden goede en minder goede ervaringen uit, op gebieden zoals de dagelijkse gang van zaken om een bedrijf te runnen of om geld binnen te halen.”

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hartstilstand
Smartwatch registreert hartstilstand en redt levens
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.