Search
Close this search box.
Search

Met spoed beschikbaar maken

Het is juni 2020, volop corona-tijd en de vakantie gaat niet door. Een prachtmoment om te klussen. Je bent niet de enige als je om je heen kijkt terwijl je de dakgoot repareert. Maar om je heen kijken bij zo’n klus is niet zo slim. Waarom moest je dit ook net bij zonsondergang afmaken, waarom moest je ook om je heen kijken? Je bedenkt het terwijl je net vier meter omlaag gevallen bent. De stoeptegel toont weinig mededogen. Je benen bewegen lukt niet meer. Je belt je partner die binnen thuiswerkt en snel daarna zijn jullie op weg naar de SEH.

De SEH ziet je vanaf dat moment als een zelfverwijzer – een ‘passant’. Zodra je binnenkomt, krijg je triage-vragen om te zien hoe urgent je bent. Best urgent, met twee benen die het niet meer doen. Je bent al langer niet echt blij met je benen, sinds die heuoperatie zo’n 20 jaar geleden, wegens slijtage. In het Rode Kruis-ziekenhuis of zo.

Je mag na binnenkomst in een apart kamertje wachten. Na 40 minuten komt een SEH-arts je onderzoeken en vooral veel vragen stellen. Wat er gebeurd is, waar het pijn doet, of je buiten bewustzijn bent geweest maar ook of al eerder iets met je benen is gebeurd of andere relevante dingen met je lijf. Je komt niet verder dan “iets met mijn heup”.

De arts wil je huisarts bellen, maar die zit aan het avondeten. In dit soort gevallen zou je willen dat 24 uur per dag, alleen als het ECHT moet (bijvoorbeeld tijdens spoed op een SEH) de arts op dat moment te rade kan bij je huisarts. Want die heeft als geen ander een totaaloverzicht van jou. Al jaren. Zodat de arts op de SEH bij je voorgeschiedenis kan. Je allergieën. En als het echt niet goed gaat, je reanimatie- en beademingskeuzes.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Door
Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.