BeterDichtbij voegt nieuwe functionaliteiten toe

wo 30 oktober 2019 - 08:00
BeterDichtbij-app
Apps
Nieuws

BeterDichtbij heeft enkele nieuwe features. Een video of audiobestand delen met patiënten is vanaf nu bijvoorbeeld nog makkelijker via BeterDichtbij. Zo kunnen patiënten nu veilig en eenvoudig thuis een videobeeld of oefening op audio afspelen die door de zorgverlener is toegestuurd. Is er een vraag over de oefening, dan kan er een persoonlijk berichtje worden gestuurd of een toelichting van de zorgverlener in BeterDichtbij.

Artsen en andere zorgverleners hebben BeterDichtbij gevraagd deze functionaliteit beschikbaar te stellen via BeterDichtbij. 

Sander Bijl, mede-oprichter van BeterDichtbij, ziet deze uitbreiding als een logische volgende stap: “Het is onze ambitie om BeterDichtbij op ieder moment in de reis van de patiënt relevant te laten zijn. En als er dan vanuit de praktijk de wens komt om audio en video toe te voegen, dan gaan we daar graag mee aan de slag. Zo proberen we iedere keer de verbinding te maken tussen service, gemak, én de behandeling van de patiënt.”

Recente nieuwe functies

Begin dit jaar voegde BeterDichtbij ook al enkele nieuwe functies toe. Eind januari begon Maasziekenhuis Pantein als proef met het aanbieden van beeldbellen in de eigen wijkverpleging en thuiszorg in het noordoosten van Brabant. 

In 2019 moet het verder mogelijk worden om geplande afspraken zichtbaar te maken in de BeterDichtbij app via de HL7/FIHR standaarden en kunnen zorgorganisaties automatische reminders versturen zoals een afspraakherinnering. Verder werden in mei mogelijkheden toegevoegd voor het beveiligd koppelen van zelfmetingen. Het gaat daarbij om zaken die via een smartphone of wearable worden bijgehouden, zoals aantal stappen of een overzicht van bloedsuikermetingen.

Ook sloot BeterDichtbij een samenwerkingsverband met medicatieplatform MedApp. MedApp is een toepassing die onder meer waarschuwt wanneer het tijd is om medicatie in te nemen. De toepassing biedt gebruikers mogelijkheden om zelf controle te hebben over het proces van bestellen en innemen van medicatie. Ook hebben zij controle over het delen van gegevens met hun voorschrijvers.

Koppelingen

BeterDichtbij, oorspronkelijk ontwikkeld door koepelorganisatie SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen), werd begin 2018 verzelfstandigd. Sinds die tijd zijn er koppelingen gemaakt met partijen zoals informatieplatform Thuisarts en KPN (voor beeldbellen) om de app meer mogelijkheden te geven. Ook zijn er tools voor digitale beslisondersteuning toegevoegd.

Hoe de zorg haar toekomst inricht? Duizenden zorgprofessionals ontdekken wat echt werkt en verzilveren kansen. Claim ook jouw ticket en ervaar het op het ICT&health World Conference 2025!