Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Britse NHS keurt anti-migraine band Cefaly goed

De Britse gezondheidsdienst NHS heeft groen licht gegeven voor de verkoop van een hoofdband die kan helpen migraine te bestrijden. Het gaat om de Cefaly, een apparaat dat is voorzien van elektroden die links en rechts van het hoofd twee zenuwen op het voorhoofd stimuleren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Volgens de NHS lijden er in het Verenigd Koninkrijk circa acht miljoen Britten aan migraine waarvan driekwart vrouw. Hoewel er genoeg medicijnen beschikbaar zijn om een aanval in hevigheid te verminderen, werken deze niet bij iedereen. Tot dusver is er geen medicijn ontwikkeld die aanvallen kan voorkomen. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van de Cefaly nauwelijks bijwerkingen heeft en zelfs kan worden gebruikt tijdens zwangerschap.

‘Veilige, effectieve methode’

Wetenschappelijk onderzoek toonde in 2013 al aan dat Cefaly een veilige en effectieve methode is voor de preventie van migraine. De studie werd uitgevoerd in het kader van het Europese project Euroheadpain, dat onder leiding staat van professor Michel Ferrari van het Leids Universitair Medisch Centrum. Er namen 28 personen deel: 14 mét en 14 zonder migraine.

Alle personen ondergingen bij aanvang een onderzoek met een PET-scan. Deze toonde in de migraine-groep een verminderde hersenactiviteit in het zogenaamde fronto-temporale gebied ten opzichte van de groep zonder migraine. De groep met migraine onderging vervolgens gedurende 3 maanden een dagelijkse behandeling met de neurostimulator, waarna wederom een scan werd gemaakt. Hieruit bleek dat de hersenactiviteit in het eerder genoemde gebied normaal was.

Bekijk hier de video:

###Sefaly###

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen