Search
Close this search box.
Search

Britse NHS keurt anti-migraine band Cefaly goed

De Britse gezondheidsdienst NHS heeft groen licht gegeven voor de verkoop van een hoofdband die kan helpen migraine te bestrijden. Het gaat om de Cefaly, een apparaat dat is voorzien van elektroden die links en rechts van het hoofd twee zenuwen op het voorhoofd stimuleren.

Volgens de NHS lijden er in het Verenigd Koninkrijk circa acht miljoen Britten aan migraine waarvan driekwart vrouw. Hoewel er genoeg medicijnen beschikbaar zijn om een aanval in hevigheid te verminderen, werken deze niet bij iedereen. Tot dusver is er geen medicijn ontwikkeld die aanvallen kan voorkomen. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van de Cefaly nauwelijks bijwerkingen heeft en zelfs kan worden gebruikt tijdens zwangerschap.

‘Veilige, effectieve methode’

Wetenschappelijk onderzoek toonde in 2013 al aan dat Cefaly een veilige en effectieve methode is voor de preventie van migraine. De studie werd uitgevoerd in het kader van het Europese project Euroheadpain, dat onder leiding staat van professor Michel Ferrari van het Leids Universitair Medisch Centrum. Er namen 28 personen deel: 14 mét en 14 zonder migraine.

Alle personen ondergingen bij aanvang een onderzoek met een PET-scan. Deze toonde in de migraine-groep een verminderde hersenactiviteit in het zogenaamde fronto-temporale gebied ten opzichte van de groep zonder migraine. De groep met migraine onderging vervolgens gedurende 3 maanden een dagelijkse behandeling met de neurostimulator, waarna wederom een scan werd gemaakt. Hieruit bleek dat de hersenactiviteit in het eerder genoemde gebied normaal was.

Bekijk hier de video:

###Sefaly###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?