Dr. Nicky Hekster versterkt de redactieraad van ICT&health

ma 4 januari 2016 - 12:26
Nicky.1_01
Innovatie
Nieuws

ICT&health is voortdurend in gesprek met zorgverleners, ondernemers, accelerators, onderwijsinstellingen en innovatieve dienstverleners. Onze redactieraad heeft vertegenwoordigers uit al deze groepen, waardoor wij onze lezers van actuele en relevante informatie voorzien.

Vandaag kondigen wij opnieuw een uitbreiding van de redactieraad aan met de komst van dr. Nicky Hekster, IBM Technical Leader Healthcare & Life Sciences en Watson-ambassadeur.

Nicky: “Vanuit mijn functie bij IBM werk ik al bijna 10 jaar aan het ‘beter maken’ van de zorg en levenswetenschappen door tussenkomst van ICT technologie. Daarbij probeer ik een brug te slaan tussen wat technisch mogelijk is en wat relevant is en wordt voor deze sector. De technologische ontwikkelingen gaan enorm snel, Internet, mobiele technologie, sensoren, wearables, Big Data, Cloud, en nog veel meer ontwikkelingen zijn gemeengoed of ons dagelijks leven aan het binnendringen. Maar binnen de sector is dat anders. De technologiedruk op de muren van het antieke zorgecosysteem is voelbaar.

Aan de andere kant zijn niet zo zeer ICT, maar kosten, doeltreffendheid, doelmatigheid, kwaliteit en andere indicatoren bepalend voor het functioneren van een zorginstelling. ICT toegepast op de zorg, eHealth, is een manier om niet alleen de zorg goedkoper en slimmer te maken, maar vooral ook om de individuele betrokkenheid van burgers en patiënten te bevorderen. Dit verhoogt kwaliteit, doeltreffendheid en doelmatigheid als we tenminste leren en accepteren kennis te onttrekken uit allerlei gegevens die burgers en patiënten nu al aanreiken.

Vanuit het oogpunt van technologie, zal ik vanuit mijn ervaring, expertise en visie nieuwe ontwikkelingen belichten. U kunt van mij vooral op het gebied van Cognitive Computing en Big Data het een en ander verwachten. Graag treed ik tot de redactieraad toe om via ICT&health een bijdrage te leveren aan de disruptieve wending, die in de zorg absoluut noodzakelijk is.”