EMC breidt oplossingen voor de hybride cloud verder uit

vr 20 oktober 2017 - 13:01
EMC
Innovatie
Nieuws

EMC heeft tijdens EMC World 2014, dat momenteel plaatsvindt in Las Vegas, wederom een aantal nieuwe innovaties bekendgemaakt welke de gecombineerde voordelen van public en private clouds mogelijk maken en bedrijven in staat stellen optimaal te profiteren van de eenvoud, schaalbaarheid en veiligheid van een hybride cloud.

Cloud, sociale media, mobile en Big Data megatrends gaan onverminderd door waardoor organisaties van elke grootte in alle sectoren zichzelf moeten herdefiniëren door next generation applicaties te ontwikkelen en actief aan de slag te gaan met Big Data-analytics. Deze ontwikkelingen staan aan de basis van de opkomst van het zogenaamde Derde Platform van IT. De groei in data die veroorzaakt wordt door het derde platform van IT resulteert in een golf van nieuwe mogelijkheden, maar ook uitdagingen op het gebied van regelgeving en governance. EMC introduceert daarom nieuwe hybride cloud-innovaties om organisaties te helpen hun traditionele enterprise-applicaties beter te beheren, next generation-applicaties makkelijker in te kunnen zetten met een hogere efficiency en snelheid en informatie eenvoudiger te kunnen beheren.

Kenmerken van de nieuwe oplossingen:

EMC Hybrid Cloud-oplossing: IT-organisaties hebben twee binaire keuzes: de snelheid en flexibiliteit van public cloud-diensten of de controle en veiligheid van een private cloud-infrastructuur. De nieuwe EMC Hybrid Cloud-oplossing biedt klanten de mogelijkheid om snel, eenvoudig en kosteneffectief een hybride cloud te bouwen die het 'best of both worlds' omvat. Deze nieuwe oplossing biedt snellere applicatie-provisioning en inzet, meer flexibiliteit en hogere niveaus van IT-automatisering. EMC Supplier Exchange: De nieuwe EMC Supplier Exchange public cloud SaaS-oplossing is ontworpen voor de energie- en engineering-industrie en biedt een innovatieve aanpak voor gestructureerde samenwerking met alle voordelen van Pivotal CF, enterprise PaaS van Cloud Foundry. De oplossing helpt klanten bij het veilig stroomlijnen van het beheer van transmittals en contract-deliverables. EMC Syncplicity for SharePoint: De nieuwe Syncplicity Connector for SharePoint stelt zakelijke gebruikers in staat hun SharePoint-bestanden te kunnen benaderen en te wijzigen via de Syncplicity app op hun mobiele apparaat. Hierdoor stijgt de productiviteit van medewerkers omdat altijd en overal samengewerkt kan worden in een enkele mobiele interface. Syncplicity heeft tevens StorageVault Authentication toegevoegd om gedeelde bestanden beter te kunnen beveiligen EMC InfoArchive: InfoArchive is nu breed beschikbaar en omvat een unified archief dat de waarde van enterprise-informatie behoudt. InfoArchive is gebaseerd op open standaarden en kan werken met ongestructureerde content, gestructureerde data en hybride records op hetzelfde moment. (kijk hier voor het volledige persbericht) David Goulden, CEO, EMC Information Infrastructure: "Hybride clouds zijn erg populair omdat ze klanten in staat stellen applicaties eenvoudig en kosteneffectief zowel binnen als buiten hun datacenter te draaien. Ze verlagen tevens de risico's op het gebied van controle en beveiliging die komen kijken bij een public cloud. Deze EMC hybride cloud-innovaties - evenals onze strategie - zijn ontworpen om service providers en klanten te voorzien van niet alleen het beheer en veiligheid van een private cloud, maar ook het gebruiksgemak, flexibiliteit en efficiëntie die ze nodig hebben bij het verder verbeteren van hun IT."