Familienet lanceert het Familienet Levensboek

Verbinder Familienet maakt het nu mogelijk om het levensverhaal van patiënten vast te leggen in een Familienet Levensboek. Het online boek verbeeld een tijdlijn. Familie en vrienden maken de tijdlijn compleet, in woord en beeld. Zo komt het leven van een patiënt in beeld, wat ook voor zorgverleners nuttig is: zij leren hun patiënten beter kennen.

Familienet zet zich al sinds 2005 in voor het verbinden van patiënten, familie en zorgverleners. Dit doen zij met een handige website, waarop cliënten een veilige persoonlijke pagina hebben. Zorgverleners én familieleden hebben hier toegang toe en plaatsen berichten, foto’s, video’s en documenten. Ook is op de pagina een agenda te vinden, zodat iedereen weet waar een patiënt zich bevindt. Deze dienst is nu uitgebreid met het Familienet Levensboek, waarin de geschiedenis van een patiënt omschreven wordt.

Uitbreiding huidige dienst

Het Familienet Levensboek verzameld dat wat op Familienet al te vinden is; informatie, berichten en herinneringen, ook in film en video. Familie en vrienden vullen dit aan met anekdotes en herinneringen. Omdat iedereen een stukje bijdraagt, leert iedereen de unieke levensloop van een patiënt beter kennen. Voor familieleden een leuke manier herinneringen samen te brengen, voor patiënten een terugblik op het leven en voor zorgverleners een manier om patiënten beter te leren kennen.

Een leven in hoofdstukken

Het Levensboek heeft een indeling door middel van hoofdstukken. Ieder hoofdstuk behandeld specifieke elementen uit het leven van de hoofdpersoon. In het ‘over mij’ hoofdstuk is te vinden waar iemand vandaan komt, naar welk motto iemand zijn leven indeelt en wat enkele favoriete dingen zijn.

Het hoofdstuk ‘levensloop’ spreekt voor zich: hier bevindt zich de tijdlijn. Hier kunnen familieleden grote en kleine momenten invullen; van geboorte tot trouwdag en van eerst koopwoning tot mooiste vakantie. Op deze tijdlijn kunnen familieleden foto’s plaatsen.

Het hoofdstuk ‘belangrijke personen’ toont familieleden en vriendschappen aan de hand van verhalen en foto’s. In het hoofdstuk ‘hobby’s’ is te omschrijven waar de hoofdpersoon plezier uithaalt. Ook voor zorgverleners is dit handig; zij kunnen hierop inspelen met activiteiten in het nu.

Het laatste hoofdstuk sluit aan op onderzoek dat muziek ook bij mensen met dementie herinneringen losmaakt: het hoofdstuk ‘muziek’ omschrijft van welke muziek iemand altijd genoten heeft. In dit hoofdstuk zijn YouTube-video’s te plaatsen, om zo de herinnering weer naar boven te halen.

Ook het Familienet Levensboek is beveiligd en alleen zichtbaar voor daarvoor bevoegde personen. Het levensboek is nu beschikbaar op Familienet voor zowel zorginstellingen als particulieren.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?