Search
Close this search box.
Search

Hoogeveense ZorgZaak brengt behandeling en educatie onder in één centrum

Zorg met een uniek concept, dat is waar de ZorgZaak volgens de Hoogeveensche Courant voor staat. “Voor ons staat het belang van de zorgbehoevenden voorop. We helpen onze cliënten zoals we zelf geholpen zouden willen worden: met respect voor ieders manier van leven,” zo wordt Ruud Slot, directeur/eigenaar van De ZorgZaak geciteerd in de krant.

Hoewel die zorgbehoevende voorop staat, verliest de zorgaanbieder de financiële aspecten niet uit het oog. De financiering van de zorg maakt dat de onderneming uit Hoogeveen  constant op zoek is naar de meest effectieve manier van werken, zonder het belang van cliënten en medewerkers onder te laten sneeuwen.

Technische ontwikkelingen worden toegepast waar dat de zorg effectiever kan maken, vertelt Slot aan de Hoogeveensche Courant. Sinds kort hebben alle medewerkers die bij de cliënten thuis komen een smartphone. Via een speciale app werken ze ter plaatse de elektronische cliëntendossiers bij. “De cliënten kunnen het inkijken wanneer ze willen, net als hun kinderen. Dat is erg belangrijk, want de rol van kinderen wordt vaak onderschat.”

Behandel- en adviescentrum

In een voormalig klooster in Hoogeveen heeft de ZorgZaak een behandel- en een adviescentrum gevestigd, waar onder meer cliënten geïnformeerd worden over thema’s als voeding, beweging, vitaliteit, preventie en ehealth. Volgens Slot een uniek concept: het centrum investeert in gezondheid en het voorkomen van ziekte.

 In een soort belevingshuis in het klooster, kunnen bezoekers verder kennismaken met technische innovaties. Voorbeelden zijn relatief eenvoudige domotica-toepassingen om het leven van ouderen te vergemakkelijken en er voor te zorgen dat ze langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Ook weer iets waarmee zorgkosten worden bespaard, zoals opname in een verzorgingstehuis.

De ZorgZaak telt zo’n 835 medewerkers en biedt enkele tientallen stage- en leerwerkplekken, zodat MBO- en HBO-studenten met de zorgpraktijk kennis kunnen maken. Slot zegt contact met het onderwijs belangrijk te vinden: “Mbo en Hbo-studenten moeten bij ons de zorgpraktijk leren kennen. Scholen kunnen via de ZorgZaak hun methodieken up to date houden en zich voorbereiden op de toekomst.”

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?