Search
Close this search box.
Search

Joep de Groot nieuwe bestuursvoorzitter CZ

Joep de Groot wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ. Hij volgt vanaf 1 mei a.s. Wim van der Meeren op. Joep is sinds 2010 lid van de Raad van Bestuur van CbusineZ, de innovatie- en participatiemaatschappij van CZ.

Joep de Groot heeft zich de afgelopen jaren met zijn team bij CbusineZ sterk gemaakt om doorbraken te realiseren om de zorg voor de toekomst betaalbaar en beschikbaar te houden. Niet alleen op het gebied van eHealth, hulpmiddelen en robotica, maar ook met initiatieven met ziekenhuizen en artsen om dure geneesmiddelen weer betaalbaar te krijgen. 

Onlangs sprak De Groot nog met ICT&health over zorgtechnologie en innovatie. Verandering moet, stelde De Groot eind vorig jaar in een interview. Het personeelstekort in bijvoorbeeld de ziekenhuizen, de thuiszorg, bij huisartsen, in de ggz, is volgens hem erg urgent.

“We zien die urgentie te weinig terug. Tijd van professionals is een schaars goed. We moeten dus alles zo inrichten dat we met beperkte tijd maximaal resultaat krijgen. De overheid stopt geld in het toevoegen van meer capaciteit, meer handen aan het bed. Maar die zijn er gewoon niet genoeg.”

Ook stelde De Groot dat investeringen in zorgtransitie nodig zijn en niet alleen in zorgtechnologie.

‘Interne opvolging goed voor continuïteit’

De Groot studeerde Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkte onder meer bij DSM en startte daarna het strategisch adviesbureau The Essence Consulting. De Raad van Commissarissen van CZ is verheugd over de benoeming.  “Wij zijn blij met deze interne opvolging, dat is ook goed voor de continuïteit”, zegt Harry Hendriks, voorzitter van de Raad van Commissarissen van CZ.

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?