Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Joep de Groot nieuwe bestuursvoorzitter CZ

Joep de Groot wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ. Hij volgt vanaf 1 mei a.s. Wim van der Meeren op. Joep is sinds 2010 lid van de Raad van Bestuur van CbusineZ, de innovatie- en participatiemaatschappij van CZ.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Joep de Groot heeft zich de afgelopen jaren met zijn team bij CbusineZ sterk gemaakt om doorbraken te realiseren om de zorg voor de toekomst betaalbaar en beschikbaar te houden. Niet alleen op het gebied van eHealth, hulpmiddelen en robotica, maar ook met initiatieven met ziekenhuizen en artsen om dure geneesmiddelen weer betaalbaar te krijgen. 

Onlangs sprak De Groot nog met ICT&health over zorgtechnologie en innovatie. Verandering moet, stelde De Groot eind vorig jaar in een interview. Het personeelstekort in bijvoorbeeld de ziekenhuizen, de thuiszorg, bij huisartsen, in de ggz, is volgens hem erg urgent.

“We zien die urgentie te weinig terug. Tijd van professionals is een schaars goed. We moeten dus alles zo inrichten dat we met beperkte tijd maximaal resultaat krijgen. De overheid stopt geld in het toevoegen van meer capaciteit, meer handen aan het bed. Maar die zijn er gewoon niet genoeg.”

Ook stelde De Groot dat investeringen in zorgtransitie nodig zijn en niet alleen in zorgtechnologie.

‘Interne opvolging goed voor continuïteit’

De Groot studeerde Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkte onder meer bij DSM en startte daarna het strategisch adviesbureau The Essence Consulting. De Raad van Commissarissen van CZ is verheugd over de benoeming.  “Wij zijn blij met deze interne opvolging, dat is ook goed voor de continuïteit”, zegt Harry Hendriks, voorzitter van de Raad van Commissarissen van CZ.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

KPN Zorgdomotica

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen