Search
Close this search box.
Search

Kwart miljoen voor gepersonaliseerde geneeskunde

OASYS NOW, een medtech startup uit Delft, heeft een software platform gecreëerd waarmee burgers en patiënten hun gezondheids- en DNA gegevens kunnen beheren. Dat maakt wereldwijde deelname aan klinische studies en wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Om de ontwikkeling van deze dienstverlening te versnellen heeft OASYS NOW nu een kwart miljoen euro aan nieuw investeringskapitaal opgehaald.

Via het software platform voor het beheren van gezondheids- en DNA gegevens van OASYS NOW krijgen onderzoekers, met toestemming van de deelnemers, in en veilige omgeving toegang tot gezondheidsgegevens. Onderzoekers kunnen zo gepersonaliseerde geneeskunde bieden. Behandelingen die op het DNA van de patiënt afgestemd zijn en de gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren.

Onderzoek dat uitgevoerd werd onder leiding van het LUMC toonde eerder al aan dat bijwerkingen van medicijnen met bijna een derde (30%) afnemen als de dosering wordt afgestemd op het DNA van patiënten.

Gepersonaliseerde Geneeskunde

Het platform van OASYS NOW stelt burgers en patiënten in staat controle te krijgen over hun gezondheidsgegevens en actief deel te nemen aan klinische studies en onderzoek. Hiermee wil het bedrijf de organisatie Gepersonaliseerde Geneeskunde verder helpen en verandering op het gebied van veilige uitwisseling van gezondheidsgegevens aanjagen.

“De unieke aanpak van het OASYS NOW-team om de burgers direct te betrekken bij het proces van onderzoek naar Gepersonaliseerde Geneeskunde en hen de controle te geven met wie zij hun gegevens willen delen, is zeer inspirerend”, aldus Thomas Mensink van Golden Egg Check Capital.

Zij zijn een van de bedrijven die, samen met TenNine.VC, Graduate Entrepreneur Fund en verschillende angel-investeerders, nu 250.000 euro in OASYS NOW investeren voor de doorontwikkeling van het software platform en de dienstverlening van het bedrijf. “Het is geweldig dat gerenommeerde angel en institutionele investeerders onze missie steunen om toegang tot Gepersonaliseerde Geneeskunde voor iedereen wereldwijd uit te breiden”, vertelt CEO en medeoprichter Nima Salami.

Over OASYS NOW

Het team van OASYS NOW heeft nauwe contacten en samenwerkingsverbanden met academische medische centra en organisaties die onderzoek naar ziekten als kanker, ALS en de ziekte van Huntington ondersteunen.

De organisatie beschikt verder over de nodige deskundigheid op het gebied van computerwetenschap, genetica, cyberbeveiliging en privacy. Daarnaast hebben zij ook ervaring op relevante gebieden zoals genomische analyse, onderzoek naar zeldzame genetische ziekten, en genomische data privacy en -beheer.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?