Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
6 april 2017
Artikel delen

Medisch Centrum Leeuwarden vernieuwt digitaal netwerk

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is gestart met het vernieuwen van haar complete IT-netwerkinfrastructuur. De werkzaamheden vinden voornamelijk ’s nachts plaats en zullen tot eind 2017 voortduren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De vernieuwing van het netwerk moet zorgen voor snellere wifi en betrouwbaardere verbindingen. Dit is van groot belang voor het MCL, waar alle informatie over patiënten gedigitaliseerd is. Het te vernieuwen netwerk vormt de verbinding tussen de centrale computerruimten en alle mogelijke toepassingen.

Vervanging gehele IT-netwerkinfrastructuur

Het MCL pakt het grootschalig aan: zij vervangen de gehele IT-netwerkinfrastructuur. Ook de apparatuur in de twee datacenters van het MCL krijgt een update. TenICT voert de klus uit. Het bedrijf heeft de nodige deskundigheid op het gebied van IT-infrastructuur in huis. De gebruikte apparatuur komt van fabrikant Huawei. Zij leveren al het netwerkapparatuur, waaronder de Wifi Access Points waarmee de apparatuur in verbinding staat. Met Huawei is het MCL inmiddels gesprekken gestart om een verdere strategische samenwerking op het gebied van zorginnovatie vorm te geven.

Verbetering voor patiënt en zorgverlener

De werkzaamheden zijn waar mogelijk ’s nachts gepland. De patiënt ondervindt er op deze manier zo min mogelijk last van. Voor hen wordt de openbare wifi robuuster en sneller, waar ook bezoekers van kunnen profiteren.

Zorgverleners in het ziekenhuis moeten daarnaast kunnen rekenen op een storingsvrije toegang tot patiëntgegevens. Het nieuwe netwerk moet hierbij helpen. De toegang hiertoe verkrijgen zorgverleners in het MCL met vaste en mobiele computers. Ook laptops, tablets en smartphones zullen door het nieuwe netwerk worden ondersteunt.

Dankzij de vernieuwing wordt het op den duur mogelijk bepaalde medische apparaten op afstand te volgen. Dit moet onderhoud van medische apparatuur efficiënter maken en zorgen voor een kostenbesparing.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen