Search
Close this search box.
Search

Monkeypox database voor medische wetenschappers

Toegang tot geanonimiseerde data is van groot belang voor medische wetenschappers en zorgprofessionals. Zeker als het een (relatief) nieuwe ziekte of virus betreft. Het belang daarvan is de afgelopen jaren meermaals aangetoond tijdens de COVID-19 uitbraak. Elsevier, heeft deze maand het online Monkeypox Information Center gelanceerd. Dit omvat onder andere een database met breed toegankelijke informatie en toegang tot relevant onderzoek omtrent het Monkeypox virus.

De nu gelanceerde database van het Monkeypox Information Center biedt toegang tot relevant onderzoek en informatie uit Elseviers wetenschappelijke en medische tijdschriften en klinische bronnen voor professionals in de gezondheidszorg. De informatie wordt, behalve voor medische wetenschappers en zorgprofessionals ook gedeeld met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Elsevier zal met de artikelen en informatie ook een bijdrage leveren aan PubMed Central. Dit is het archief van biomedisch en biowetenschappelijk onderzoek van de National Library of Medicine van de National Institutes of Health van de Amerikaanse National Institutes of Health. De bijdrage zal duren zolang als de noodsituatie rondom het virus en de ziekte voortduurt.

Monkeypox Information Center

De database en informatie van het Monkeypox Information Center wordt continu bijgewerkt met de laatste onderzoeksinformatie over het virus en de ziekte. Ook is de Monkeypox-gerelateerde content vrij beschikbaar op ScienceDirect. Dit is het wereldwijde platform van peer-reviewed wetenschappelijke literatuur van Elsevier.

Bij de lancering van het informatiecentrum zijn zo’n 400 relevante tijdschriftartikelen geïdentificeerd die hiervoor in aanmerking komen. “Het Monkeypox Information Centre ondersteunt zorgprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers bij het begrijpen van Monkeypox. Door het bieden van eenvoudige toegang tot de meest actuele informatie dragen wij bij bij aan succesvolle preventie en behandeling”, zegt Kumsal Bayazit, CEO van Elsevier.

Het Monkeypox Information Center wordt gehost op de openbare nieuws- en informatiewebsite, Elsevier Connect. Naast de informatie voor zorgprofessionals en medische wetenschappers biedt deze site ook informatie die voor praktiserende verpleegkundigen en artsen en bronnen die speciaal zijn ontworpen voor patiënten en hun families.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Volg jij ons al?