Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
2 oktober 2014
Artikel delen

MRI-platform Universiteit Maastricht wint ICT Impact Award.

Brains Unlimited werd hiermee onderscheiden voor de grote impact van het scannerplatform op de samenleving en als onderdeel van de digitale economie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Booking.com en Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) maakten ook kans op de prijs, die op 30 september 2014 tijdens de Avond van de Digitale Economie in Den Haag werd uitgereikt.

Nederland ICT kende de prijs aan Brains Unlimited toe met de volgende motivatie: ‘Onderzoek naar het menselijk brein is belangrijk om ziektes als Schizofrenie, Alzheimer, Parkinson of epilepsie beter te leren begrijpen en te bestrijden en om inzicht te krijgen in menselijk gedrag.

Brains Unlimited heeft de ambitie om een Europees Centre of Excellence te creëren in high field MRI en neurowetenschappen. Een speciaal gebouw van de Universiteit Maastricht huisvest drie krachtige hoogveld MRI-systemen, die enorme hoeveelheden data genereren.

Brains Unlimited bevindt zich op het snijvlak van Healthcare, ICT en Big Data, waarbij ICT een belangrijke rol als process enabler heeft.’ Meer informatie over Brains Unlimited is hier te vinden.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen