Radboudumc meldt overlijden Leon van Halder

28 maart 2019
Leon-van-Halder-Radboudumc_1
Privacy
Nieuws

Radboudumc heeft het overlijden van Leon van Halder bekend gemaakt. Van Halder, geboren in 1955, was vanaf april 2015 voorzitter van het Radboudumc. Onder zijn leiding ontwikkelde het Radboudumc zich steeds verder tot een voorloper in de gezondheidszorg van de toekomst, met als sleutelwoorden persoonsgerichtheid, innovatie en samenwerken in netwerken.

Van Halder was tot voor kort voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Enkele weken geleden legde hij zijn functie neer vanwege ziekte waarna het voorzitterschap werd overgenomen door  Prof. dr. Paul Smits, vicevoorzitter en decaan.

‘Radboudumc onder Halder voorloper in gezondheidszorg’

Leon van Halder was sinds april 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Onder zijn leiding ontwikkelde het Radboudumc zich steeds verder tot een voorloper in de gezondheidszorg van de toekomst. Zijn leidmotieven voor de zorg van morgen zijn persoonsgerichtheid, innovatie en samenwerken in netwerken, aldus het nieuwsbericht naar aanleiding van het neerleggen van zijn functie.

Na een korte periode van afwezigheid hervatte Van Halder in november 2017 zijn functie. 

Raad van Bestuur, Raad van Toezicht en medewerkers van het Radboudumc hebben via een schrijven hun medeleven betuigd aan familie en andere naasten van Van Halder.