Rockstart op het ICT&health Experience

do 12 januari 2017 - 21:05
Nieuws

Startup ondersteuner Rockstart zal op 26 januari aanwezig zijn op de ICT&health Experience Congres voor de zorg in het Beatrix Theater in Utrecht. Zij strijken met tien startups met een focus op gezondheid neer op het Innovatieplein. De startups komen van vier verschillende continenten, en richten zich op het ten goede veranderen van de gezondheidszorg en een betere kwaliteit van leven.

Rockstart ondersteunt startups met financiële middelen en begeleiding, toegang tot werkruimtes en de nodige evenementen voor startende bedrijven. Hiermee wilt Rockstart hen helpen succes te bereiken. Op 2 november 2016 startten zij hun tweede Digital Health Accelerator met tien bedrijven, welke allemaal op 26 januari a.s. tijdens het ICT&health Experience congres voor de zorg op het Innovatieplein aanwezig zullen zijn.

Tien startups

Rockstart komt met tien indrukwekkende startups. Zo zal BabyMoon, een startup uit Moldova, een biomonitoringsysteem voor premature baby’s presenteren, waarin huid-op-huid zorg centraal staat. EyeSense uit Egypte is een nieuwe persoonlijke assistent voor mensen met een visuele of cognitieve beperking. Het Duitse GoClinic is een mobiel platform voor ziekenhuizen en patiënten, waarmee transparantie over het ziekenhuisbezoek van een patiënt gegeven wordt.

Healthbit uit België staat voor voorspellende gezondheidssoftware, terwijl Renal Tracker uit de Filipijnen mensen met een nierziekte helpt grip te krijgen op het dagelijks leven. MedInReal uit Frankrijk biedt artsen virtuele trainingen. Teledoctor uit Zambia biedt verschillende mHealth oplossingen aan. Het Noord-Amerikaanse SmartBridge brengt investeerders en oncologen samen om kanker te bestrijden. Twee afgevaardigden uit Nederland — SONOVR en Totem Open Health — richten zich respectievelijk op virtual reality in positieve psychologie en open source sensoren.

Digital Health Accelerator

De startups van Rockstart zijn op 2 november 2016 gestart met de Digital Health Accelerator, een programma wat zich uitstrekt over 180 dagen. Tijdens de Digital Health Accelerator houden de startups zich bezig met het maken van technologische oplossingen met een positieve impact op de gezondheidszorg.

Innoveren doen we mét de zorg!

ICT&health Experience bouwt met dit jaarlijks terugkerende congres voort op de ehealthweek die in juni 2016 in de beurs van Berlage plaatsvond. Het is een congres waar de zorgsector, van bestuurder tot aan met de verzorgers aan het bed en de patiënt, kennis maakt met de relevante technologische ontwikkelingen, toepassingen, implementaties, financiering en regelgevingen.

Het ICT&health Experience congres vindt plaats op 26 januari a.s. in het Beatrix Theater in Utrecht. Wilt u met uw zorgcollega's ook aanwezig zijn? Reserveer dan nu het nog kan hier uw Gratis Ticket.