Studenten van 23 nationaliteiten naar Digitale health innovaties Summer school in Eindhoven

vr 5 augustus 2016 - 12:49
Nieuws

Vakantie? Niet voor studenten van de EIT Master School. Volgende week, van 7 tot 19 augustus, is de Tech Campus in Eindhoven thuisbasis van meer dan veertig studenten van 23 nationaliteiten. Zij gaan zich verdiepen in businessmodellen van digitale innovaties in Health and Wellbeing tijdens een twee weken durende Summerschool.

De Summer School is een integraal onderdeel van de EIT Digital Master School. Aan de EIT Digital Master School studeren studenten twee jaar op twee topuniversiteiten in Europa voor een master degree. De Summer School is hiervan een verplicht onderdeel. EIT Digital biedt acht verschillende Summer Schools aan op zeven verschillende locaties in Europa. Een beperkt aantal studieplekken is ook beschikbaar voor derden.

Inspirerende cases

De Summer School aan de Tech Campus in Eindehoven biedt een gebalanceerd programma aan van lessen, masterclasses, interactie met ondernemers en experts, coaching, veldwerk en dataverzameling.  De projecten waarmee de studententeams werken, zijn gebaseerd op inspirerende cases waarin EIT Digital Partners,  MediMetrics, Sensolus, Technische Universiteit Eindhoven en Philips in voorzien.

Pitch business plan

Na twee weken, pitchen de studenten een eigen businessplan voor een gezaghebbende jury, als ware die een panel van investeerders. De jury bestaat uit Dimmes Doornhein, CTO bij  Louwers IPI Technology en ambassadeur van Startup Europe India Network,  Raymond Opdenakker, expert in virtual teams, Peter van de Berg, senior consultant innovation management bij Philips Innovation Services en Jean Gelissen, action line leader Health bij EIT Digital. Een lid van het winnende team kan worden uitgenodigd voor de aanstaande EIT Digital Master School Kick-off in Rennes (Frankrijk) in oktober dit jaar. Studenten die de Summer School hebben afgerond kunnen solliciteren naar de EIT Digital Entrepreneurial Students Network Pre-incubator.

Sprekers

Tijdens de masterclasses zijn gerenommeerde sprekers aanwezig. Nick Guldemond, associated professor Integrated Care & Technology bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Integrated Care Expert Value of Treatment Programme bij de European Brain Council, trapt de Summer School af met een inspirerende masterclass. Timber Haaker, senior advisor bij Innovalor spreekt over business- en inkomstenmodellen en innovatieroutes. Van Philips Design doceert Ilona Owusu, people research consultant, over User centric design en personas. Verder worden studenten bijgeschoold over ethische en sociaal-culturele aspecten door assistant professor philosophy and technology Johnny Hartz Soraker, van de Universiteit Twente.