TechMed Centrum UT benoemt Jouke Tamsma tot medisch directeur

22 augustus 2019
Jouke-Tamsma
Privacy
Nieuws

Het Technisch Medisch Centrum (TechMed Centrum) van de Universiteit Twente heeft dr. Jouke Tamsma benoemd tot medisch directeur. Tamsma is op 15 augustus gestart met deze nieuwe functie bij het TechMed Centrum. Daarnaast blijft hij als medisch specialist verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Met de aanstelling van Tamsma is de directie van het TechMed Centrum in Enschede compleet.

Tamsma studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1998 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden. Sinds 2000 werkt hij als internist vasculaire geneeskunde bij het LUMC, waar hij in 2010 directeur Medische Zaken werd. Naast zijn werk als internist, is hij sinds 2018  als medisch specialist adviseur voor de Raad van Bestuur van het LUMC en werkt hij onder meer aan het opzetten van regionale samenwerkingen van het LUMC met partners in de zorg en de ontwikkeling van innovatieve zorgconcepten.

Tamsma over zijn aanstelling: “Ik sta straks met één been in de medische praktijk en met het andere in de wereld van technologie, innovatie en wetenschap. Zo kan ik helpen om die werelden beter met elkaar te verbinden voor studenten en onderzoek. Dat vind ik een heel mooie uitdaging.”

‘TechMed Centrum internationale hotspot’

Het TechMed Centrum richt zich op innovatie in de gezondheidszorg door middel van gepersonaliseerde technologie. Om dat te bereiken brengt het TechMed Centrum studenten, wetenschappers, zorgdeskundigen en ondernemers bij elkaar. De medisch directeur speelt een belangrijke rol in het faciliteren van de samenwerking met de klinische praktijk. Op 29 november dit jaar wordt de nieuwe locatie van het TechMed Centrum geopend.

Het TechMed Centrum doet niet alleen onderzoek naar nieuwe technologie, maar werkt ook aan implementatie van innovaties in de praktijk en het opleiden van zorgprofessionals voor de snel veranderende medische wereld. “Het TechMed Centrum kan daarmee een internationale hotspot worden voor de moderne geneeskunde en gezondheidszorg. Een ontmoetingsplaats voor iedereen in de zorg die van creativiteit en innovatie houdt. Als ik daar een kleine bijdrage aan kan leveren, dan zou ik dat fantastisch vinden”, aldus Tamsma.