Theranos breidt adviesraad uit met ervaringsdeskundigen

11 april 2016
theranos-nanotainer_edited
Overheid
Nieuws

Theranos, dat apparatuur levert voor het testen van bloed, heeft wijzigingen doorgevoerd in haar topmanagement. Zo zijn er meer mensen opgenomen in de directieraad die kennis en expertise hebben op wetenschappelijk en medisch gebied.

De afgelopen herfst, zo schrijft het Britse Business Insider, was er toenemende kritiek gekomen op het feit dat de top van Theranos zo weinig van dergelijke professionals telde. Dit zou mede de oorzaak zijn voor het feit dat de eerst als veelbelovende beschouwde technologie beschouwde apparatuur van Theranos in de praktijk toch niet zo veelbelovend bleek te zijn.

De medische adviesraad die Theranos daarna in het leven riep, is nu uitgebreid tot een wetenschappelijke en medische adviesraad, waarin veel mensen zitten met een andere dan overheids- of militaire achtergrond. De raad, met onafhankelijke (medische) wetenschappers staat onder leiding van Theranos-CEO CEO Elizabeth Holmes en werkt direct samen met de directie.

Zij moeten er voor zorgen dat er een betere brug geslagen wordt tussen de technologie die Theranos biedt en de behoeften die er in de medische wereld bestaan. De leden met laboratoriumervaring zullen Theranos daarnaast helpen met het verbeteren van het werk in de klinische laboratoria van de onderneming.