Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Thermia helpt bij vroege detectie influenza-uitbraak

Het Boston Children’s Hospital heeft een nieuwe online tool ontwikkeld die seizoensgebonden influenza een maand voor de uitbraak kan voorspellen. De resultaten van de proeven, die werden gehouden in China, werden gepubliceerd in het wetenschappelijk magazine American Journal of Public Health.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De tool die de wetenschappers aan het Boston Children’s Hospital ontwikkelden, heet Thermia. De Thermia is werkt als een digitale applicatie die in staat is de lichaamstemperatuur van kinderen te meten via de iThermonitor, een door de FDA goedgekeurde wearable in de vorm van een pleister. De integratie van de oplossing en de iThermonitor kwam tot stand vanwege een licentieovereenkomst tussen het Boston Children’s Hospital en de Raiing Medical, de Chinese maker van de iThermonitor.

Voor het onderzoek maakten de wetenschappers gebruik van 45.000 data points van Chinese Thermia-gebruikers. Uit het onderzoek kwam naar voren dat signalen die op de komst van influenza wezen real-time konden worden gedetecteerd. Ook bleek dat de methode in staat was een maand vantevoren een influenza-uitbraak kon voorspellen dan de huidige methoden die door de Chinese overheid worden gebruikt.

Groot bereik

In China blijkt de iThermonitor vooral populair onder ouders die bekend zijn met nieuwe, mobiele technologieën. Wanneer de iThermonitor koorts bij een kind detecteert, kunnen ouders direct toegang krijgen tot Thermia, via mobiel of web, om informatie op te vragen over bijvoorbeeld de symptomen.

Thermia biedt vooral een oplossing voor ouders die lange afstanden moeten afleggen naar ziekenhuizen om hun kinderen te laten controleren. Ook schort het nog relatief vaak aan de beperkte expertise bij artsen waardoor symptomen soms niet worden herkend. China telt zo’n 620 miljoen mobiele internetgebruikers die via Thermia eenvoudig toegang krijgen tot zorg voor hun kind.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen