Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Thuisarts.nl komt met mediatheek om zoeken te vereenvoudigen

Op Thuisarts.nl is een mediatheek toegevoegd. Dat meldt huisartsen-branchevereniging NHG. Uit reacties van de leden bleek volgens de NHG dat er behoefte is aan een eenvoudig overzicht van afbeeldingen en video’s op Thuisarts.nl tijdens het spreekuur. Afgelopen maart werd de website al uitgebreid met medisch-specialistische informatie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De mediatheek bevat momenteel meer dan 60 afbeeldingen en 140 video’s die op Thuisarts.nl beschikbaar zijn in één overzicht. Ook is het alfabetisch overzicht van onderwerpen weer toegevoegd. Klikken op de gewenste afbeelding of film biedt meer informatie.

Mediatheek vereenvoudigt zoeken

De mediatheek moet het zoeken naar specifieke informatie over aandoeningen vereenvoudigen en daarmee dienen als ideaal startpunt voor huisartsen die tijdens het spreekuur hun patiënten willen informeren. Volgens Rob Dijkstra, bestuursvoorzitter van het Nederlands Huisartsen Genootschap, gebruiken inmiddels bijna alle huisartsen Thuisarts.nl tijdens hun consult of verwijzen zij hun patiënten er naar.

Thuisarts.nl is gelanceerd in maart 2012 en telde naar eigen zeggen eind 2016 zo’n 2,9 miljoen unieke bezoekers per maand. Er staan ruim 600 op de patiënt gerichte vertalingen van wetenschappelijke huisartsenrichtlijnen op.

Uitbreiding met medisch-specialistische aandoeningen

Patiëntenwebsite Thuisarts.nl werd afgelopen maart ook uitgebreid. Er kwam informatie bij over 29 medisch-specialistische aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld. Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) werkt samen met de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en Patiëntenfederatie Nederland om de komende tijd meer medisch-specialistische informatie op Thuisarts.nl te krijgen. De uitbreiding van Thuisarts.nl met een ziekenhuisdeel bevordert het samen beslissen in de spreekkamer, zo verwachte Marcel Daniëls, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten.

Thuisarts.nl mediatheek ICT&health
Thuisarts.nl is uitgebreid met een mediatheek voor inzicht in aandoeningen.

 

Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, stelde in maart het initiatief te ondersteunen om de website uit te breiden met derde lijns medisch-specialistische aandoeningen. Volgens Dianda Veldman, directeur Patiëntenfederatie Nederland, is het belangrijk dat mensen ook betrouwbare en begrijpelijke informatie kunnen vinden over wat hen in het ziekenhuis te wachten staat.

De informatie op Thuisarts.nl is gebaseerd op bestaande wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen en medisch specialisten. Patiëntenverenigingen en wetenschappelijke verenigingen maken hier samen begrijpelijke teksten van voor het brede publiek. Eind 2016 bleek uit onderzoek dat het zorggebruik bij de huisarts in de twee jaar na de lancering van de website Thuisarts.nl was afgenomen met 12 procent.

Meer weten over zinnige zorginnovaties en de implementatie? Op 22 juni tijdens de ICT&health World Conference krijgen en delen honderden zorgprofessionals inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden. Wilt u ook aanwezig zijn? reserveer dan hier uw ticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen