Search
Close this search box.
Search

Vilans benoemt Mirella Minkman in bestuur

De raad van toezicht van Vilans heeft prof. dr. Mirella Minkman benoemd als bestuurder van de kennisorganisatie voor de langdurende zorg. Zij volgt prof. dr. Henk Nies per september 2019 op en zal samenwerken met bestuursvoorzitter Annelies Versteegden.

Als hoogleraar Innovatie van Organisatie en Bestuur van Langdurende Integrale Zorg is Minkman volgens bestuursvoorzitter Versteegden internationaal een autoriteit op het gebied van geïntegreerde zorg. “In de jaren dat ze al bij Vilans werkzaam was, hebben we een goede klik en zeer productieve en constructieve werkrelatie opgebouwd.”

Mirella Minkman wordt bestuurder bij Vilans. Foto: Vilans.

Belangrijke stap in nieuwe koers

Versteegden stelt verder dat het bestuur van Vilans met de benoeming van Minkman niet alleen een zeer kundige en fijne collega met groot academisch netwerk binnenhaalt, maar ook een belangrijke stap zet in de nieuwe koers voor de periode 2019-2022 (‘Met kennis samenwerken aan betere zorg’). “Dat is nodig want de zorg verandert de komende jaren ingrijpend. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en de maatschappij wordt steeds complexer.”

Volgens Minkman vraagt de maatschappij om verbindingen tussen burgers, professionals, leiders en alle andere domeinen om goede zorg te houden. “De digitalisering zal haar kracht op alle facetten van het leven laten zien” zo stelt ze in reactie op haar benoeming. “Daarmee zal de behoefte aan valide, real-time en data-driven kennis groot zijn. Deze opgave is tevens een bestuurlijke uitdaging voor Vilans en daar wil ik zeer graag aan bijdragen. Mijn kennis en ervaring die ik heb opgebouwd bij Vilans als directeur Innovatie en Onderzoek, en daarvoor als programmaleider Ouderenzorg/Zorg voor Beter en in mijn werk bij het Kwaliteitsinstituut CBO, leggen hiervoor een solide en bruikbare basis.”

Ondersteuning langdurige zorg

Vilans kwam de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws met onderzoek naar en projecten voor digitale toepassingen om professionals en cliënten in langdurige zorg te ondersteunen, onder meer met leefstijlmonitoring voor thuiswonende ouderen.

In juni dit jaar werd nog bekend dat de kennisorganisatie samen met initiatiefnemer TanteLouise, tien andere zorginstellingen uit West-Brabant en innovatienetwerk Care Innovation Centre (CIC) slimme oplossingen gaat ontwikkelen voor de zorg.

Ook op het gebied van robotica wordt al langer aan de weg getimmerd met praktijkgerichte oplossingen. Verder is Vilans kartrekker bij een aantal grensoverschrijdende Europese projecten op het gebied van Active & Assisted Living (AAL), zoals eWare en Freewalker.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hartecho
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
AI
AI in de diagnostiek van kinderen met een ontwikkelingsachterstand
Kankeronderzoek
UMCU studenten doen kankeronderzoek met Genmab
Thuismonitoring
Isala voegt 23 zorgpaden toe aan thuismonitoring
Volg jij ons al?