Smart technology biedt kansen voor security!

Zonder fundament geen huis, zonder privacy geen security! Cybersecurity is het fundament van uw organisatie en een essentieel onderdeel om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Veel security-incidenten kunnen worden tegengehouden door security vanaf het begin goed in te regelen en zo simpel mogelijk te maken voor de eindgebruiker, de cliënt of patiënt.

Nu smart technology een steeds grotere rol binnen de samenleving inneemt – zowel op privégebied met Internet of Things als in de business – kunnen organisaties en in het bijzonder zorgorganisaties (cyber)security niet langer links laten liggen. Het is een essentieel onderdeel in een goede gebruikersbeleving. Patiënten willen de mogelijkheden van e-health, mHealth en smart health op een zo optimaal en veilig mogelijke manier kunnen gebruiken. In een beveiligde omgeving, waar de patiënt zijn medicijnen, lab-uitslagen, verwijzingen en gegevens kan controleren en transporteren naar de daarvoor bestemde disciplines binnen het ziekenhuis of daar buiten. Met overzicht en inzicht in het patiëntenverloop waarbij de onderlinge ‘online’ communicatie te allen tijde veilig is. Regel de daarvoor bestemde veiligheidstoepassingen daarom vanaf het begin goed in. Zodat de patiënt met behulp van zijn of haar digitale middelen aan zelfdiagnose kan doen in samenspraak met de arts in een voor hem of haar bestemde online omgeving. Vragen die daarbij horen en naar boven komen: waar staat mijn data? Is de veiligheid gewaarborgd? Wat gebeurt er met mijn gegevens? Ben ik als patiënt baas over mijn gegevens? Hoe goed is het net werk van de (zorg)organisatie beveiligd? Heb ik controle over mijn eigen data en toegang? Als patiënt geloof ik in smart technology, mits de innovaties vanaf het begin veilig zijn.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
mock-up operatiecentrum
Oefenenen in mock-up van nieuw operatiecentrum UMCG
Lichaamsgeluiden wearable
Akoestische wearable monitort lichaamsgeluiden
Digitaal contact
Uw Zorg Online en BeterDichtbij integreren digitale diensten
Partnerportaal
Eenmalig inloggen bij partnerportaal voor juiste informatie
Het programma HDAB-NL wil een veilige toegang waarborgen tot gezondheidsgegevens.
VWS start programma Health Data Access Body (HDAB-NL)
Hartcentrum samenwerking
Bundelen van krachten moet leiden tot één hartcentrum
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.