Track and Trace in de gezondheidszorg (deel 3)

4 februari 2016
Blog_Fontys_02
ICT
Blog

Studenten Sylvester van der Vlies en Merint van Senus zijn derdejaars ICT & Technology studenten aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Momenteel lopen zij stage bij het Experience Lab van het Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie. Dit is hun derde blog over een Proof of Concepts voor track en trace.

Op het moment zijn wij bezig met het afronden van onze stage. Het stageverslag is ingeleverd en de eindpresentatie is voorbereid. Voor ons was het erg leerzaam om met nieuwe technologieën aan de slag te gaan, zoals de Epson Moverio en Ultra Wide Band (UWB). Wij hebben veel geleerd doordat wij beiden met een nieuw platform hebben moeten werken. Sylvester heeft veel geleerd over QTCreator en Merint heeft veel geleerd over Unity.

Prototype

Momenteel is het project op het punt gekomen dat wij een werkend proof of concept hebben gemaakt. Dit betekent dat het product functioneert en aantoont dat de technologie gebruikt kan worden voor wat het doel hier voor is, maar nog niet geheel gebruiksvriendelijk of compleet is.

De huidige proof of concept bestaat uit een UWB systeem dat gebruikt kan worden om de locatie van objecten bij te houden en visueel weer te geven. Verder wordt deze data opgeslagen in een logfile zodat deze later teruggelezen kan worden. Verder bestaat het Augmented Reality onderdeel van de proof of concept uit een applicatie die gebruikt kan worden in combinatie met het Ultra Wide Band onderdeel om snel en efficient het object terug te vinden. De locatie van de Augmented Reality bril wordt wederom door het UWB systeem doorgegeven aan de bril zodat deze weet waar hij is en zijn locatie relatief tot het gezochte object aan kan geven. Dit wordt gedaan door middel van een UWB tag op de bril.

""
 

Het resultaat

Aangezien onze stageperiode ondertussen al ten einde is gekomen, gaan wij niet verder werken aan het project Track and Trace, maar wij hebben dit project doorgegeven aan een volgende generatie stagiaires die met onze eindproducten verder zullen werken. Wij hebben al vernomen dat Joost van Hoof plannen heeft om ons product in een latere fase te testen in een pilot in twee verpleeghuizen. Deze pilot zal een realistisch beeld geven hoe toepasbaar dit product zal zijn in de zorg.

Conclusie

Als wij terugkijken op de stage zijn wij vooral tevreden over de samenwerking. Wij hebben altijd samen gewerkt aan dit product en er was altijd een gezellige en goede sfeer. Verder zijn wij natuurlijk erg tevreden over het product wat wij hebben opgeleverd, aangezien wij nooit gedacht hadden zo ver te komen. De uiteindelijke beoordeling moet nog komen, maar hier zijn wij erg positief over. Over het algemeen zijn wij gewoon erg blij met ons eindproduct en erg tevreden met de weg hier naartoe. Wij hopen vooral dat wij dit concept een goede start hebben gegeven en dat dit in de toekomst iets zal kunnen betekenen voor de zorg.