ANWB, Menzis willen health-oplossingen via startups

15 augustus 2016
Nieuws

De ANWB en zorgverzekeraar Menzis hebben samen het initiatief Get Moving gelanceerd. Daarmee willen zij startups ondersteunen die innovatieve oplossingen bieden om leden en klanten te helpen om zo actief mogelijk te leven en gezond en veilig onderweg te zijn. Een technologische component voor de oplossing is mogelijk maar geen vereiste, zo stellen de twee organisaties. Zij werken in het initiatief samen met startup incubator UtrechtInc.

Er wordt gevraagd naar startups die innovatieve producten of diensten bieden voor meer lichamelijke beweging, gezonde voeding en sociale participatie. Zoals een triathlon naar kantoor, of een bootcamp met buren. Via zo’n toepassing moet het dan ook mogelijk zijn om bij problemen – zoals het verliezen van een fietssleutel, een onveilig gevoel, of een acute zorgbehoefte – de ANWB of Menzis om hulp te vragen.

In een persbericht schrijven de twee organisaties: ‘ Je hebt een krachtige innovatieve oplossing om mensen in beweging te krijgen (en houden) en/of onderweg te ondersteunen. In de voorbereiding, of tijdens de activiteit zelf. Met of zonder technologische component (zoals big data, internet of things, location based services, quantified self).’ Het gaat hierbij om oplossingen die al klaar zijn of waarvan al een prototype beschikbaar is dat binnen enkele maanden op de markt gebracht kan worden.

Tot 22 september is aanmelden mogelijk. Een selectie van alle aanmeldingen (maximaal 15) pitcht op dinsdag 11 oktober 2016 voor de CEO’s van beide bedrijven. Zij maken dan kans op een vervolglunch met de directie, een investering en/of (pilot)opdracht bij de leden en klanten van de ANWB en/of Menzis. De selectieochtend en finale zullen plaatsvinden bij UtrechtInc, dat onder meer een extra pitchtraining zal geven.

###ANWB-Utrecht###